Trainee-program styrker bransjen

 
Trainee-program styrker bransjenBildet: Det syvende kullet av VB Trainee gjennomfører programmet denne uken.
Rørleggerkjeden VB har laget et nytt traineeprogram, for å ligge langt fremme i utviklingen av medlemsbedriftene. Programmet tiltrekker seg de beste rørleggerne og gjør dem til stolte ambassadører med solid kompetanse. 
Dette er etter kjedens mening en klar styrking av bransjen, og det nærmer nå seg 70 «uteksaminerte» traineer siden oppstarten i 2011, Det syvende kullet avslutter programmet med samling i Stavanger denne uken.

Trainee-program siden 2011
Det er seks år siden det aller første kullet med 12 dyktige rørleggere startet på VB Trainee. Nå er det syvende kullet i ferd med å avslutte det egenutviklede kompetanseprogrammet. Det betyr at nærmere 70 traineer fra over 40 rørleggerbedrifter har gjennomført programmet med start på høsten og avslutning til sommerferien.
- De som har gjennomført VB Trainee blir en stor ressurs både i egen rørleggerbedrift og for kjeden. Vi ser også at deltakerne utvikler seg personlig og får økt motivasjon, innsats og arbeidsglede i løpet av året som VB Trainee, sier Øystein Kjellsen, daglig leder i VB.
På 5 samlinger går rørleggerne gjennom tema som blant annet ledelse og selvledelse, kommunikasjon og samarbeid, kvalitetssikring, HMS, prosjektstyring, markedsføring, verdikjede og økonomi. 
- Da vi lanserte VB Trainee i 2011 var det banebrytende. Det er det fortsatt. Lederne i bedriftene våre er veldig fornøyde med utviklingen til medarbeiderne som har gjennomført. Tilbakemeldingene fra traineene er også veldig gode. Det handler om menneskene i alle bedrifter, de riktige menneskene! De riktige menneskene gir en bedrift et stort konkurransefortrinn i markedet. Det er derfor vi satser så mye på utdanne medarbeiderne våre på mange fagområder, sier Kjellsen videre.

Kompetansesenter
VB har et eget kompetansesenter hvor det utvikles og gjennomføres kurs kontinuerlig. Enten i egen regi eller i samarbeid med eksterne leverandører. Dette for å kunne oppdatere både ledere, rørleggere, butikkmedarbeidere og andre medarbeidere i kjeden. VB Trainee er ett av flere programmer som VB gjennomfører årlig. I tillegg finnes det programmer for ledere, lærlinger, tekniske kurs etc.
-  Å øke kompetansen og utvikle menneskene som jobber i VB er noe av det viktigste vi gjør. Vi fortsetter der skolen slutter, fortsetter Kjellsen.
VB Trainee er et personlig utviklingsprogram
- Vi ønsker å utvikle hele mennesket. Derfor inneholder VB Trainee mer enn kun rørfaglig innhold, fortsetter kjedelederen. - Bakgrunnen for VB Trainee-programmet var at vi ønsket å gjøre rørleggerbedriftene i VB enda mer attraktive for flinke rørleggere. Vi vet også at det er mennesket våre kunder møter, ikke kun «rørleggeren». Derfor er det så viktig å utvikle våre medarbeidere på flere plan, både faglig og personlig, sier Kjellsen. 
- I tillegg ønsker vi selvsagt å sikre kontinuitet og kompetanse i sentrale posisjoner i rørleggerbedriftene ved å gi kunnskap til å takle ulike utfordringer. 

Har gjort mye riktig
VB Trainee er ikke for alle. De som plukkes ut til å delta er talenter som rørleggerbedriftene i kjeden ønsker å satse på. Alder betyr lite. Det er innsats, interesse og talent som teller. Deltakerne har vært fra 18 til 30 år. Å delta på traineeprogrammet er ikke en kostnad, men en investering for bedriftene. Investeringen skal gi solid avkastning gjennom flinkere og mer effektive medarbeidere. 
- VB har gjort veldig mye riktig med VB Trainee-programmet. 
Dette sier Lasse Hartz-Bruun, som er daglig leder for VB Konnerud Rør i Drammen. Han har sendt fire av sine medarbeidere på programmet. Hittil. Han er veldig fornøyd med hva han får tilbake. 
- Medarbeiderne som kommer tilbake fra programmet blir stolte VB ambassadører med gode holdninger, fortsetter han. 
Hartz-Bruun sier også at de bruker programmet i rekrutteringsarbeidet. 
- Vi bruker programmet som en gulrot for å få tak i de riktige folkene. VB Trainee er for dem som har ambisjoner, og disse ønsker vi å få tak i til vår bedrift. Samtidig er vi opptatt av å tilby våre medarbeidere kurs og faglig utvikling for å øke kvaliteten på det vi leverer. VB Trainee-programmet er godt kjent og noe mange ønsker å delta på, avslutter han. 

Krevende program
Programmet er krevende, med både intensive samlinger og oppgaver å jobbe med mellom samlingene. Det er tett oppfølging fra leder og egen coach. Ord som rollemodeller, medmenneske, personlig utvikling og stolthet går igjen når deltakerne reflekterer over hva de har lært. 
- VB Trainee-programmet er et talentutviklingsprogram som har overgått alle mine forventninger, sier Bård Angell Solberg fra VB Kviteseid Rørhandel. 
- Jeg har blitt mer bevisst på hva jeg bør gjøre og at kollegaen min også har det bra. Dette sier Lars Hagelsteen i VB Hagelsteen VVS. 
- Jeg tror alle kan ha nytte av dette programmet, uansett om man har planer om å bli leder eller ikke, fortsetter han. 
Både Solberg og Hagelsteen deltok på programmet i 2015/2016. 
- VB Trainee er et fellesskap som gir mer enn det koster på mange plan, avslutter Solberg. 

Bedre rustet
Etter snart syv gjennomførte kull ser Kjellsen ingen grunn til å stoppe.
- Programmet er i stadig utvikling. Vi ser at våre rørleggerbedrifter har stor nytte av at medarbeiderne får økt kompetanse på mange områder. Dette gjør bedriftene våre bedre rustet i markedet og skal gi penger i kassa hos våre eiere. Det er det viktigste. Så lenge våre bedrifter ønsker trainee-programmet, jobber vi videre for å gjøre det så godt og relevant som mulig. Gode tilbakemeldinger fra deltakere og eierbedrifter motiverer oss til å jobbe videre med VB Trainee, avslutter Kjellsen, som allerede er i gang med å planlegge og forberede oppstart av nytt kull VB Trainee til høsten. 

Diplomer deles denne uken ut til nye 12 flotte traineer og representanter for VB og bransjen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår