- Trist at regjeringen overser grønne småbedrifter

 
- Trist at regjeringen overser grønne småbedrifterBildet: Bedrifter som installerer varmepumper, solenergi og andre energitiltak må overleve, dersom Norge nå klimamålene, mener NOVAP. Illustrasjon: Getty Images
– Vi er svært skuffet over at Venstre, Høyre, KrF og FrP ikke kommer med bedre tiltak for de mange fremtidsrettede grønne småbedriftene, når oljenæringen får gigantpakke, sier rådgiver Bård Baardsen i NOVAP.

Denne skuffelsen er ikke foreningen alene om. Sammen med 21 andre organisasjoner som representerer boligeiere, utbyggere, arbeidstakere og grønne bedrifter har NOVAP bedt Stortinget sikre bedre støtteordninger fra Enova for viktige miljøtiltak som varmepumper, solenergianlegg og energieffektivisering. Fånyttes.

– Dette handler om mange arbeidsplasser i mange lokalsamfunn – og det handler om bedrifter som tilhører fremtiden: Vi trenger dem for å nå Norges klimamål på kort og lang sikt, sier Baardsen til novap.no

Må motivere til energitiltak

Bedriftene må overleve den krevende perioden vi er inne i – og boligeiere må fortsette å investere i smarte elbilladere, solceller, varmepumper og strømstyringssystemer. Det poengterer energipolitisk rådgiver Linda Ørstadvik Öberg i Huseierne, en av organisasjonene som sammen med NOVAP har presset på for bedre tiltak.
– Uten flere på laget blir det vanskelig å få til det grønne skiftet, så å sikre folks motivasjon for å gjennomføre energitiltak blir avgjørende fremover, understreker Öberg.

Huseierne og de 21 andre organisasjonene at Enova heller bør doble støttesatsene til energitiltak enn å kutte og avvikle dem.

Rask sysselsetting

Enova får 2 milliarder kr ekstra i grønn tiltakspakke, men det skal kun gå til teknologiutvikling i industrien.
– Teknologiutvikling er viktig, men i en tid med rekordhøy arbeidsledighet skjønner vi ikke hvorfor myndighetene ikke vil satse på kjente tiltak som raskt kan rulles ut og øke sysselsettingen, sier Baardsen.

Les mer i brevet de 22 organisasjonene har sendt til Stortinget. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår