Trives med å skape samfunnsverdier

 
Trives med å skape samfunnsverdierDet har vært en allsidig og spennende reise for 41-åringen Sigmund Aandstad siden starten på yrkeskarrieren som trainee i Telenor til dagens jobb som administrerende direktør innen rør og infrastruktur i Pipelife Norge AS. Foto: Odd Borgestrand
PROFILEN: «Jeg har egentlig ikke hatt noen klar karriereplan. Da jeg kom inn i Telenor fikk jeg et råd om å gjøre en god jobb der man er, for da vil mulighetene åpne seg. Det har vært min ledetråd hele veien. Det man gjør, blir man også interessert i»

Av Odd Borgestrand

Det har vært en allsidig og spennende reise for Sigmund Aandstad siden starten på yrkeskarrieren som trainee i Telenor til dagens jobb som administrerende direktør innen rør og infrastruktur i Pipelife Norge AS.

- Som nyutdannet sivilingeniør innen industriell økonomi med telekommunikasjon som fordypning var det naturlig for meg å søke jobb i Telenor. Det var spennende og jeg hadde nok blitt der i en lengre periode enn de snaue fire årene jeg var der, om det ikke var for familiesituasjonen.  Vi bodde i en leilighet i fjerde etasje uten heis i Oslo sentrum. Det ble upraktisk etter som familien vokste, og dessuten var det ei kone som gjerne ville tilbake til sine hjemtrakter, forklarer han.

Et verdivalg

- Dermed gjorde vi et verdivalg som i første omgang førte oss til Molde og jobb i Innovasjon Norge. Her ble jeg godt kjent med industrifylket Møre og Romsdal. Her skapes det store verdier i de ulike industribedriftene, og for meg ble det en øyeåpner. Jeg trives med å være en del av noe, hvor det skapes synlige verdier hver eneste dag. Det er spennende og fascinerende å se at vi kan drive vareproduserende industri i verdens dyreste land. Det var også det som til slutt førte meg til Pipelife og Surnadal, en drøy halvtimes reisevei fra småbruket vårt på Ålvundeid.

Sjef for tre fabrikker

Aandstad fikk i februar 2015 stillingen som Supply Chain Manager, som kan beskrives som leder av bedriftens vareflyt, og utvidet til driftssjef i 2018.

Pipelife Norge er lokalisert på tre småsteder i Norge; Surnadal, Stathelle og Ringebu. Aandstad mener dette ikke har vært et hinder for utviklingen av selskapet. Bedriften i Surnadal er den største private arbeidsgiveren i Surnadal kommune, og regnes som en attraktiv arbeidsplass i regionen. Her kombineres stabil og lojal arbeidskraft med evne til omstilling, samtidig som bedriften har klart å tiltrekke seg ny kompetanse som bidrar til utvikling. Fabrikken i Surnadal kan betegnes som flere produksjonsenheter på samme lokasjon. Her håndteres ulike termoplaster, og det er både sprøytestøp og ekstrudering i tillegg til en betydelig avdeling for tilpasning og spesialproduksjon av kummer og rørdeler. Fabrikken i Stathelle er en rendyrket nisjefabrikk innen Polyetylen (PE) med esktrudering og eget sveiseverksted, og er verdensledende innen sine segmenter. Her mener Aandstad det er bygget opp et unikt kompetansemiljø.

Du kan lese hele dette profilintervjuet i Nye Byggfakta nr. 1, som snart går i trykken.

VVS aktuelt er nå en integrert del av Nye Byggfakta, i form av en egen VVS- og VA-bolk med reportasjer, intervjuer, fagartikler, bransje- og prosjektnyheter.

Ikke abonnent på Nye Byggfakta? Kontakt oss gjerne for et uforpliktende prøveabonnement, eller tegn ditt abonnement her
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår