Trondheim best på vann og avløp

 
Trondheim best på vann og avløpBildet: Medarbeidere i vann og avløp i Trondheim kommune hedret for godt arbeid av Norsk Vann. Fra venstre teknisk sjef Tomas Eidsmo, Håkon Pedersen, Tommy Fredriksen, Odd Atle Tveit, Merete Mauland og Birgitte G. Johannessen. Foto: Odd Borgestrand
NORSK VANN ÅRSKONFERANSE 2021: Trondheim kommune er kåret til årets beste kommune for sine gode og bærekraftige tjenester innen vann og avløp.

Av Odd Borgestrand

Prisen ble delt ut under årets Norsk Vann konferanse i Bergen i går kveld. 
Prisen «Årets bedreVANN-kommune 2020» tildeles en kommune som gjennom målrettet arbeid i mange år har oppnådd svært gode og bærekraftige VA-tjenester. I 2020 toppet kommunen 10-på topp listen blant 76 bedreVANN-kommuner med best kvalitetsindeks siste fire år. Kommunen leverer også gode og kostnadseffektive VA-tjenester til nabokommuner i regionen, heter det i begrunnelsen for tildelingen.

Leverer stabilt og godt

Kommunen har god kvalitet og leveringsstabilitet på vann. Ledningsfornyelsen har økt fra ca. 0,7 prosent i 2014 til ca. 1 prosent i 2020, som er i tråd med kommunens egenvurderte behov. Forbedringene i vannforsyningen er utført uten økning i selvkost fra 2014. Årsgebyret i 2020 var 24 prosent høyere i 2020 enn i 2014.
Sammenlignet med de andre store kommunene som forsyner over 50 000 personer med drikkevann, har kommunen lavest kostnad og samtidig god tjenestekvalitet og bærekraft. 

Overholder myndighetskravene

På avløp overholder kommunen alle myndighetskrav og fornyer avløpsnettet i tråd med behovet. Ledningsfornyelse i henhold til behov er godt over én prosent de siste årene. 
Sammenlignet med de andre store kommunene har Årets bedreVANN-kommune mindre omfattende rensekrav og renser derfor mindre totalt sett av nitrogen, fosfor og organisk stoff enn snittet. Kommunen har også mindre pumpestasjonstetthet og lavt energiforbruk, og flere og mindre renseanlegg enn snittet.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår