Ukens Prosjekt: «KHiB»

 
Ukens Prosjekt: «KHiB»
VVS aktuelt drar også denne gangen til Vestlandets hovedstad. Ukens prosjekt har en verdi av ca 1 mrd. Kr og et areal på 14.500 m2. Snøhetta står bak den nye Kunst- og designhøgskolen i Bergen.

Den nye Kunsthøgskolen i Bergen ligger på bredden av Store Lungegårdsvannet, flankert av de tre fjellene Fløyen, Ulriken og Løvstakken. Det vil bli plassert ved foten av dette kraftige landskapet med utsikt over byen.  Den nye akademibygningen har som mål å bli en viktig generator for den nye urbane utviklingen av byen, samt å bli en viktig ikon for kulturlivet i Bergen. Kunst- og designhøgskolens nybygg blir det første Snøhetta-bygget i Bergen. Det blir også det nest største kulturbygget i Bergen etter Grieghallen. KHiB leier i dag lokaler seks steder i Bergen. Dette fører til tungvint drift. Forvaltning og drift av en samlet bygningsmasse skal gi vesentlige besparelser i energibruk, transport og andre driftsutgifter.


Byggestart: februar 2015
Ferdigstillelse: mai 2017
Nybygg: Kontorbygg, storkjøkken, verksted, utstilling/messehall, bibliotek, Kafé/Kro

Tiltakshaver: Statsbygg
Prosjektleder: Rambøll Norge AS
Byggeleder: Fylkesnes AS
Prosjekteringsleder: Terramar AS
Spesifikasjoner: Inventura AS
Arkitekter: Snøhetta Oslo AS og Rambøll Norge AS
Rådgivende ingeniører: Rambøll Norge AS og Sweco Norge AS

Anbud mot elektro, ventilasjon og vvs lyses ut 3. kvartal 2015. Det skal kjøpes inn innbruddsalarm, brannalarm, adgangskontrollsystem, ventilasjon, klimaanlegg, varmesystemer og fjernvarme.

Kilder: byggfaktadocu.no, snohetta.com og khib.no

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår