Ukens Prosjekt: Langevatn Vannbehandlingsanlegg

 
Ukens Prosjekt: Langevatn Vannbehandlingsanlegg
VVS aktuelt lanserer hver uke på våre nettsider et nytt spennende prosjekt hentet ut fra vår prosjektdatabase Byggfakta Live. Ukens prosjekt til en verdi av ca. 1,1 mrd. Kr og et areal på ca. 2300 m2 er om- og tilbygg av vannbehandlingsanlegg i Gjesdal.

Asplan Viak leverte skisseprosjekt som en del av grunnlaget for IVARs hovedplan drikkevann 2050 fra 2011 som ligger til grunn for valgte løsninger. Forprosjekt ble levert før sommeren og detaljprosjektering av anlegget startet i høst.
Kapasiteten i dagens kilder og behandlingsanlegg vil i løpet av få år nås. De nærmeste årene skal IVAR derfor etablere ny kilde med inntak og overføringstunnel, og en stor utvidelse av eksisterende vannbehandlingsanlegg med nye prosesser og økt kapasitet. Total investering anslås til 1,5 milliarder NOK, hvorav utvidet vannbehandlingsanlegg utgjør 1,1 milliarder NOK. Anlegget dimensjoneres for år 2050 og skal da kunne levere 3 300 liter behandlet vann hvert sekund.
Grunnflaten over bakkenivå for eksisterende anlegg er om lag 3.400 m2 for eksisterende prosessanlegg. Bygningsmassen utvides med ca. 8.000 m2 grunnflate over bakkenivå og ytterligere ca. 2.000 m2 under terrengnivå. Total bygningshøyde i det nye anlegget vil være ca. 20-25 meter, med store deler av bygget under terrengnivå. Det vil også være behov for etablering av nye utomhus spylevannsbasseng med åpent vannspeil på ca. 2500 m2, en avvanningslagune på ca. 1400 m2 og veier for kjøreadkomst til de ulike delene av anlegget.


Byggestart: desember 2014
Ferdigstillelse: april 2018


Tiltakshaver: IVAR IKS
Arkitekter: Asplan Viak AS 
Rådgivende Ingeniører: Asplan Viak AS
Grunnentreprenør: Stangeland Maskin AS


I desember og januar vil det bli utlyst anbud på: maskinentreprenør,elektroinstallatør, ventilasjoninstallatør og rørlegger.

Kilder: byggfaktadocu.no og asplanviak.no
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår