Ukens prosjekt: Livsvitenskapsbygget

 
Ukens prosjekt: LivsvitenskapsbyggetBildet: Det nye Livsvitenskapsbygget, tegnet av RATIO Arkitekter AS
VVS aktuelt lanserer hver uke på våre nettsider et nytt spennende prosjekt hentet ut fra vår prosjektdatabase Byggfakta Live. Livsvitenskapsbygget til UiO blir Norges største enkeltstående undervisnings- og forskningsbygg, og vil være en unik arena for tverrfaglig forskning, utdanning og innovasjon.

Det nye Livsvitenskapsbygget, som også inkluderer Kjemi og Farmasi, vil romme verdifullt vitenskapelig utstyr som mange vil kunne benytte seg av. Bygget skal gjøres fleksibelt, slik at det kan tilpasses forskningsutviklingen og skiftende tverrfaglige krav.

Bygningsmassen er formet med et større lavtliggende volum, - en ”vev”- i bunnen, og med to høyere og markante ”tårn” som stiger opp fra veven. Volumet er lagt dypt i terrenget, og landskapet trekkes inn i bygningen på en meget god måte. Juryen har stor sans for forslagstillers stedsforståelse og evne til å skape et moderne bygg i forlengelse av Blinderns historie.

Livsvitenskap er forskning på levende organismer, som planter, mikrober, dyr og mennesker.

Tiltakshaver: Statsbygg

Arkitekt: RATIO Arkitekter AS

Areal: 66700 kvm

Verdi: 2 milliarder kroner

Sted: Oslo / Oslo

Byggestart: 2016

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår