Ukens Prosjekt: Nye Frognerhagen sykehjem

 
Ukens Prosjekt: Nye Frognerhagen sykehjem
Veidekke Entreprenør har skrevet kontrakt om oppføring av et sykehjem med 61 sengeplasser med Lier kommune. Nye Frognerhagen sykehjem skal bygges med en høy trivsels- og miljøfaktor som BREEAM klassifisert passivhus.

Det nye sykehjemmet blir liggende ved Lier Sykehus i Lier kommune i Buskerud. Ved planlegging og utforming av sykehjemmet har det vært stort fokus på beboerens spesielle behov og visuell og fysisk nærkontakt med skjermede hager, nærhet til natur og vandringsveier. Dette gjenspeiles spesielt i utearealene (totalt tomteareal 15.000 m2). Det bygges også en hage inne i selve bygningen. 

Nye Frognerhagen sykehjem får et bruttoareal på 9.020 m2 fordelt på tre fløyer i henholdsvis tre og fire etasjer inkludert underetasje. Plassene i det nye sykehjemmet er fordelt mellom 32 institusjonsplasser, 16 leiligheter med heldøgns bemanning og en rehabiliteringsavdeling på 12 plasser. Sykehjemmet får også et stort dagsenter for brukere med demens sykdom uten institusjonsplass samt et felleskjøkken for hele kommunen.


Prosjekteringen er allerede i gang, og fysisk byggestart blir i løpet av september. Bygget skal stå klart til bruk i løpet av februar 2016.


Verdi: 345 mill. kr


Tiltakshaver: Lier Kommune
Arkitekter: Reiulf Ramstad Arkitekter AS og Solem Arkitektur AS


Fremtidig anbud inkluderer:
Brannalarm
Adgangskontrollsystem
Sikkerhetsutstyr
Sanitær/Bad - WC for funksjonshemmede

Kilder: byggfaktadocu.no og byggfakta.no
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår