Ukens Prosjekt: Tromsøbadet

 
Ukens Prosjekt: Tromsøbadet
VVS aktuelt lanserer hver uke på våre nettsider et nytt spennende prosjekt hentet ut fra vår prosjektdatabase Byggfakta Live. Ukens prosjekt til en verdi av ca. 598 mill. Kr og et areal på ca. 17.000 m2 er et folkebad på Templarheimen.

Etter grundig utredning gjennom flere år har Tromsø kommune gjort vedtak om et sentralt, stort folkebad på Templarheimen fremfor mindre bydelsbad. Vedtaket om sentralt folkebad gir grunnlag for bedre badetilbud enn bydelsbad ville gitt, og forventninger om bedre svømmeferdigheter, bedre folkehelse, større trivsel og bedre økonomi.

Badeanlegget skal inneholde mer enn 2000m2 vannflate fordelt på bl.a. tibaners 50-metersbasseng med stupanlegg, velværebad, familiebad, terapibad og utebassenger. Noe av det som er planlagt er: 50-metersbasseng med ti baner, stupetårn med høyder på 1, 3, 5, 7,5 og 10 meter, utebasseng, varmtvannsbasseng, bølgebasseng, malstrøm, surfebølge, barnebasseng, helsebad med rampe, velværebasseng og varmekulp.Badetemperaturene i de ulike bassengene skal ligge på mellom 5 til 39 grader, og vanndybden blir ned til 5 meter.


Byrådet legger til grunn et beregnet årlig besøk på mellom 165.000 og 225. 000. De skal også utrede tre muligheter Tromsøbadet kan tilby i tillegg: klatrehall, treningssenter, kontorlokaler for idretten i Tromsø.


En hovedutfordring i dette prosjektet er å håndtere et svært komplekst program, strenge miljø- og arealkrav og høy trivselsfaktor innenfor et høyverdig arkitektonisk konsept. Det er et mål at bygget skal oppnå BREEAM-klassifiseringsnivået «Excellent».

 

Byggestart: april 2015
Ferdigstillelse: august 2019
Byggningsmasse: svømmehall, forsamlingshus, garderobe, kafé/kro
Tiltakshaver: Tromsø Kommune
Prosjektleder: Faveo Prosjektledelse AS
Arkitekter,  utredningskonsulent, rådgivende ingeniører: Asplan Viak AS


Anbudskonkurranse mot utførende entreprenører, lyses ut tidligst januar 2015: rørlegger, bygg entreprenør, elektroinstallatør og ventilasjoninstallatør.

Førprosjektering pågår.

Leietaker er Tromsø Kommune.

 

Kilder: byggfaktadocu.no, asplanviak.no og tromso.kommune.no

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår