Ulfven satser i tøft flismarked

 
Ulfven satser i tøft flismarkedBildet: Ole-Petter Mork Sandersen viser frem brun hexagon marmor, lagt både på gulv og vegg inne på et bad, med sort toalett og servant. Flisene klatrer opp veggen i et vilt mønster kombinert med Savanna Sunset maling fra Jotun på veggen. Foto: Odd Borgestrand
Etter flere år med oppussing og jakt etter unike fliser til eget hjem, ble interiørkonseptet Ulfven født.

Av Odd Borgestrand

Ekteparet Vibeke og Ole-Petter Mork Sandersen har jaktet på det unike når de har reist rundt i verden for å finne de beste produsentene og håndverkerne, som nå produserer det lille Mosseselskapets produkter. 

De to har valgt seg ut fabrikker i Spania, Marokko, Vietnam og Italia fordi de her fant mennesker med lidenskap for sitt yrke og sine produkter. Ole-Petter kaller seg i dag for gründer, markedssjef og flisespikker. I praksis betyr det at han tar hånd om det aller meste fra innkjøp til markedsføring, salg og kundeoppfølging.

Satset på felles hobby

Det var kona Vibeke som startet selskapet. Hun hadde faste vakter ved flyplassen på Rygge inntil terminalen der ble stengt og hun valgte å satse hundre prosent på sin hobby. Ole-Petter jobbet i mange år som medieselger for radio og TV før han fikk jobb i et IT-prosjekt i Hafslund-konsernet. Vinteren 2012 bestemte paret seg for at begge skulle satse på sin felles hobby, og Ole-Petter hoppet inn i flis- og interiørbransjen uten fallskjerm. I dag er det fire ansatte i selskapet, der hver ansatt i snitt omsetter for et par millioner kroner. Nylig etablerte selskapet seg i nye lokaler der showrom og lager ligger side om side på Høyda i Rygge, som ved årsskiftet innlemmes i Moss kommune.
- Det har ikke vært noen dans på roser. Det vet alle som etablerer eget firma. Nå går det framover og oppover, men til tider hadde vi nok tjent mer på å plukke jordbær, sier Ole-Petter med et smil.

Pusset opp egen bolig

Det hele startet da paret ønsket at barna skulle få gress under føttene framfor asfaltjungelen i Oslo. Vibeke kommer opprinnelig fra Rygge, og da sveitservillaen Ulfven kom for salg i 2007 slo paret til og flyttet til villaen som ligger vakkert til på Feste i Rygge kommune. Villaen ble satt opp på begynnelsen av 1900-tallet, men den eldste grunnmuren som fortsatt finnes under huset dateres så langt tilbake som 1700-tallet. Ulfven ligger i et område preget av herregårdslandskap, edelløvskog, store gamle eiketrær og utsikt til Oslofjorden. Den flotte beliggenheten og husets utseende og historie inspirerte paret til å starte sitt eget interiørkonsept. I nabolaget finnes også Værne Kloster med røtter helt tilbake til 1100-tallet og som tidligere har vært både kongsgård og Norges eneste Johanitterkloster.

Hele denne reportasjen kan du lese i VVS aktuelt nr. 4, som nå går i trykken.

Ikke abonnent på Norges største VVS-fagblad? Kontakt oss gjerne for et helt uforpliktende prøveabonnement!

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår