Ung talsmann for BIM

 
Ung talsmann for BIMBildet: 24 åringen Thomas Olsen fra Comfort Karmøy imponerte veteraner i VA og VVS-bransjen med sitt BIM-foredrag i Oslo i ettermiddag. Administrerende direktør i Rørentreprenørene Norge, Tor Backe og administrerende direktør i Bravida, Tore Bakke var blant de applauderende. (Foto: Odd Borgestrand)
– Kom dere på BIM-banen var utfordringen fra den 24 år unge BIM-teknikeren, Thomas Olsen fra Fagskolen i Oslo, da han promoterte Bygnings Informasjons Modellering under dagens VA/VVS møteplass på Voksenåsen i Oslo.

Av Odd Borgestrand

– BIM vil være med å løfte vår bransje til nye høyder, mente Thomas Olsen. Kalkulasjonen blir enklere ved at man får ut eksakt informasjon på alle de områder som er ønskelig i det enkelte prosjektet, mente han.

– Vi må ta føringen innen BIM, mener daglig leder i VA og VVS produsentene, Bjarne Haugland, som var stolt over å introdusere 24-åringen Thomas Olsen på årets treff, som samlet 77 deltakere. Olsen er tilknyttet Comfort Karmøy. Selskapet har med 30 ansatte og er både utførende og prosjekterende. Firmaet ble også kåret til årets Comfortør i år.

Bølgene har ikke helt lagt seg etter fjorårets VA/VVS møteplass der eiendomsutvikler og hotellmagnat, Arthur Buchhardt, tok i bruk spissformuleringer som skapte overskrifter langt utenfor fagpressen.  Fagmiljøet ønsket ikke å nok en gang å høre at VVS-bransjen er de dummeste håndverkerne på et prosjekt som gjør mest feil – og skjønner minst!

Derfor var det et bevisst trekk av arrangementskomiteen å starte årets møteplass med et praktisk innlegg som kan bringe bransjen til nye høyder. 
– BIM har vært forbundet med store barrierer for rørleggerbransjen, men en ny generasjon rørleggere må ta i bruk et fantastisk virkemiddel som gjør jobben enklere og mer spennende. Det er mulig å være praktisk rørlegger og samtidig tenke prosjekt, mente Olsen.

- BIM vil gjøre anbudsfasen langt enklere enn tidligere, og aktører i bransjen som tar programmene i bruk vil ha en klar konkurransefordel sammenlignet med de som arbeider etter gårsdagens teknologi eller manglende teknologi. BIM er et godt verktøy for det meste, og det finnes en rekke programmer for en felles kommunikasjon. Med en såkalt åpen BIM snakker de ulike aktørene samme språk.I utdanningsløpet er det på tide å bytte ut tavla med BIM-modeller, mente Olsen.

- BIM må bli en viktigere del i ingeniørfag. Det holder ikke med et tredagers kurs. BIM må tidlig inn i yrkesfag og ingeniørfag. Sammen må vi få den nye generasjonen inn i den spennende BIM-verden. BIM kan bli et viktig redskap også med tanke på rekruttering i bransjen, understreket han.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår