Unge hoder byggenæringens mest innovative

 
Unge hoder byggenæringens mest innovative-Dette var stas og det er jo så gøy at vi unge kan hente hjem denne prisen, sa de to som representerte prisvinneren Spacemaker, dataforskerne Anniken Hoffgård og Helene Bøhler, som her mottar prisen av direktør i Bygg Reis Deg, Gunnar Glavin Nybø og juryleder Kristin Malonæs. Foto: Odd Borgestrand
BYGG REIS DEG 2019: Norske Spacemaker, med kontor i Oslo og Boston USA, utvikler kunstig intelligente arkitekter og tiltrekker seg skarpe hoder fra hele verden. I dag vant de Byggenæringens Innovasjonspris 2019.

Av Odd Borgestrand

-Dette var stas og det er jo så gøy at vi unge kan hente hjem denne prisen, sa de to som representerte prisvinneren, dataforskerne Anniken Hoffgård og Helene Bøhler til VVS aktuelt da de mottok pris og heder av administrerende direktør i Bygg Reis Deg, Gunnar Glavin Nybø og juryleder Kristin Malonæs.

Selvbetjent programvare
Spacemaker har utviklet en selvbetjent programvare som ved hjelp av kunstig intelligens utreder alternative løsninger for byggeprosjekter og bidrar som beslutningsstøtte til arkitekter, eiendomsutviklere og myndigheter.
Juryleder Kristin Malonæs, direktør for Customer Operations i Innovasjon Norge, sa under prisutdelingen at finaleheatet aldri har vært sterkere enn i år.  Juryarbeidet har derfor vært svært vanskelig innrømmet hun.
Alle kandidatene har framvist egenskaper som gjør de til vinnere. De tenker nytt, de tenker på tvers, fremmer samarbeid, utnytter og tar fram ny teknologi for å bidra til en konkurransekraftig byggenæring for framtida.

Byggenæringens Innovasjonspris
ble etablert av Bygg Reis Deg i 2011. Hensikten er å fremheve innovative firmaer, organisasjoner eller team som bidrar til økt konkurransekraft og verdiskapning i norsk byggenæring.
Juryen mener Spacemaker på imponerende vis har bidratt til en revolusjonerende utvikling og mer bærekraftig og konkurransedyktig norsk byggenæring. Spacemaker har gjennom ungdommelig pågangsmot og smarte hoder funnet nye veier ved å ta i bruk ny teknologi. Her lar kundene seg begeistre av gode resultater, mens de etterlyser de voksne på arbeidsplassen. Produktene de leverer bidrar til å forbedre utviklingsgrunnlaget til arkitekter i tidligfase og maksimere muligheter, innsikt og reduserer risiko for utbygger.
Juryen er dypt imponert og fasinert av selskapets utvikling og finansierbare gevinster for kundene spesielt og samfunnet generelt.

Bærekraft, konkurransekraft
og verdiskapning sto i fokus da juryen til Byggenæringens Innovasjonspris 2019 kåret Spacemaker til årets vinner.
Automatiske analyser av en omfattende mengde faktorer som sol, støy, vind, terreng, omkringliggende bebyggelse og utsikt, gjør at Spacemaker kan tilby en helhetlig oversikt over ulike løsningers utfordringer og kvaliteter.
Kunstig intelligens brukes til å teste store deler av det enorme mulighetsrommet som finnes i forbindelse med tomtekjøpsvurderinger og i tidligfase utvikling.
– Et utviklingsprosjekt er ekstremt komplekst med tanke på alle kvaliteter en ønsker å oppnå: Gode solforhold på balkonger og uterom, godt dagslys i leilighetene, lite støy på soverommet, god utnyttelse av areal, skjerming for naboen og myndighetskontroll med krav til universell utforming. Spacemaker bidrar til at arkitekten kan ha flere tanker i hodet på en gang, er kommentaren fra daglig leder i Spacemaker, Håvard Haukeland, som nok inviterer samtlige medarbeidere til en hyggelig markering av prisen.

Finalistene samlet på ett brett under dagens prisutdeling. Foamrox AS i Arendal, Sun-Net AS i Grimstad, Protan AS i Drammen og Bergknapp AS i Sandnes, Talgø Møre Tre AS i Surnadal, Rufo AS fra Hovdebygda og Veidekke AS i Oslo. Spacemaker AS i Oslo, Gausdal Landhandleri AS på Lillehammer, Holte AS i Oslo og Logiq AS i Halden, og Statsbygg AS i Oslo. Foto: Odd Borgestrand

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår