Unik leserinnsikt på vvsaktuelt.no

 
Unik leserinnsikt på vvsaktuelt.noIllustrasjonsbilde: vvsaktuelt.no
Gjennom kartlegging av byggeprosjekter i vår database «Byggfakta Live» har Byggfakta nå utviklet verktøy hvor det er mulig å finne ut hvilke bedrifter som besøker våre hjemmesider, samt hvilke byggeprosjekter de har.

Av Pål Engeseth

Løsningen baserer seg på at Byggfakta kartlegger planlagte byggeprosjekter og hvilke bedrifter som har roller på disse. Disse bedriftene kan identifiseres når de kommer inn på hjemmesidene våre. Løsningen, som har kartlagt trafikken på byggfakta.no og vvsaktuelt.no siden oktober måned, tilbys nå også til Byggfakta sine kunder.

- Vi starter opp litt forsiktig i februar 2020 med å tilby dette til noen av våre kunder, men forventer at interessen blir stor for denne løsningen, sier administrerende direktør i Byggfakta, Daniel Antonsson, i en kommentar.

Stor verdi for kundene

Kartleggingen viser at vvsaktuelt.no har registrert 50 784 aktiviteter på nettsiden i januar 2020. Disse er fordelt på 14 913 lesere, hvor Byggfakta har identifisert 1307 bedrifter. Totalt har bedriftene 11 431 planlagte prosjekter, til en samlet totalverdi på svimlende 4 523 milliarder kroner. 
- Ved å sette tilsvarende skript på våre kunders sider, vil vi kunne hjelpe våre kunder ytterligere, sier Antonsson.

Målgrupper

Verdiene for den samlede prosjektverdien er et enormt tall, men viser at et gjennomsnittsprosjekt utgjør kr. 395 millioner kroner. Kartleggingen forteller også at det er beslutningstagere og involverte aktører i VVS- og byggeprosjekter som i all hovedsak er vvsaktuelt.no sine lesere. Gjennom verktøyet vil kundene også få bedre kjennskap til hvilke målgrupper som besøker hjemmesiden og hvilke saker de er interessert i. For vvsaktuelt.no sitt vedkommende viser oversikten at en tredjedel av leserne er tiltakshavere som har prosjekter og hvor rådgivende ingeniører og arkitekter er andre store lesergrupper. Ser vi lenger ned på listen finner vi selvfølgelig også rørleggere, VVS-entreprenører og ventilasjonsentreprenører

Den enkelte bedrift

Går vi enda lenger ned i oversiktene vil vi se hvilke bedrifter som er leserne, hva de klikker på av saker på hjemmesiden, hvor mange ganger bedriften har besøkt hjemmesiden i en angitt periode, og hvilke aktive byggeprosjekter de har, og som muligens er årsaken til at de har besøkt websiden vår.


 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår