Unik løsning

 
Unik løsning
På det nye distribusjonssenteret til den sveitsiske detaljhandelskjeden Coop kommer alt i én størrelse: XXL. Til sammen 36 kilometer med Mapress syrefaste stålrør ble installert ved anlegget, som huser et stort bakeri, et gigantisk kjølelager og et biomassekraftverk.

Etter en byggeperiode på litt under tre år, var den store dagen endelig kommet. Med åpningen av det nye distribusjonssenteret i Schafisheim – en landsby med ideelle transportforbindelser – har den sveitsiske detaljhandelskjeden Coop fått helt nye muligheter når det gjelder logistikk. Det gigantiske anlegget består av et stort bakeri og konditori, et nasjonalt kjølelager og et regionalt distribusjonssenter med kjøleanlegg, tomgodssenter og biomassekraftverk. Herfra betjener Coop hundrevis av butikker og supermarkeder over hele Sveits. Nesten alle prosessene i de nye lagerfasilitetene er helautomatisert – fra oppbevaring, sortering og ordreplukking til klargjøring av produktene ved de 150 lasterampene.

36 kilometer med rør Et slikt flerfunksjonelt senter krever en hel rekke ulike forsyningssystemer, for eksempel for trykkluft, isvann, naturgass, kaldtvann, varmtvann, slokkevann og andre medier. Den samlede lengden på de syrefaste stålrørene som brukes til å transportere alt dette, er imponerende 36 kilometer. - I løpet av de to årene jeg tilbrakte på anleggsområdet, trengte jeg ikke å besøke treningsstudioet en eneste gang. På travle dager kunne jeg gå opptil 25 kilometer, sier Jetmir Rochi, formann i selskapet ID Gebäudetechnik AG.

Med et areal på 40 000 m² er det store bakeriet og konditoriet i en klasse for seg. Her baker de rundt 600 ansatte opptil 60 000 tonn brød, kaker og annet bakverk hvert år. - Hygieneforskriftene i matindustrien er veldig strenge, forklarer Jetmir. - Derfor ble Mapress syrefaste stålrør brukt til alle forsyningssystemene.

Stort press fra morgen til kveld
Installeringen av rørene, som har en diameter på mellom 54 og 108 mm, ble estimert til rundt 15 000 arbeidstimer. - 25 personer installerte Mapress pressfittings fra morgen til kveld i flere uker, sier Jetmir. - Vi hadde ikke råd til noe nedetid. Derfor var det viktig å ha nok pressverktøy tilgjengelig på anlegget til enhver tid. Geberit bistod oss med ekstra pressverktøy, slik at vi kunne jobbe uavbrutt.

Det nye distribusjonssenteret er et viktig bidrag til Coops ambisiøse bærekraftstrategi og visjonen om at kjeden skal drive alle områder innenfor sin direkte innflytelsessfære på en CO2-nøytral måte innen 2023. Takket være den sentraliserte produksjonen, lagringen og distribusjonen av brød, kaker, bakverk og frossenmat, reduseres antall transporter. Videre dekker selskapets eget biomassekraftverk rundt 70 prosent av strømforbruket til bakeriet.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår