Unngå ubudne gjester i varebilen

 
Unngå ubudne gjester i varebilenIllustrasjonsbilde
Innbrudd i varebiler rammer i stigende grad håndverkere, servicefolk og installatører. Hos Sortimo, Europas ledende leverandør av varebilinnredning, har man tatt konsekvensen og tilbyr en rekke sikringsløsninger til varebiler.

Med de rette foranstaltninger kan risikoen for ubudne gjester i varebilen nemlig minimeres. 

Flere forsikringsselskaper melder om en stigende tendens til at håndverkernes varebiler utsettes for innbrudd. Varebiler er ikke minst i faresonen på grunn av varerommets ofte verdifulle gods, og stadig flere håndverkere, servicefolk og installatører opplever at deres dyre verktøy og kostbare utstyr forsvinner i løpet av natten pga. langfingrede gjester i varebilen. 

Hos Sortimo, som er Europas ledende leverandør av innredning til varebiler, settes et økt fokus på sikring av håndverkerens verdisaker når han er på farten. Ifølge daglig leder Ole-Andreas Pettersen er varebiler nemlig blitt et opplagt mål for innbruddstyver – ikke minst fordi verdisakene stadig blir dyrere.
- Mange håndverkere, som f.eks. el-installatører, kjører rundt med spesialverktøy for opp mot en million kr., og tyvene slipper ofte unna med kostbart utstyr, iPads osv. for hundretusenvis av kroner. I tillegg koster et innbrudd også i nedetid på varebilen, da den ofte skal en tur innom mekanikeren for å få reparert låser, ruter osv. Det kan derfor fort bli en dyr fornøyelse hvis tyven først får adgang. Samtidig er det ikke uvanlig at et firma i løpet av samme natt opplever innbrudd i samtlige varebiler, forteller han.

For å hjelpe varebilbrukere med å unngå ubudne gjester, har Sortimo over lenger tid tilbudt en rekke sikringsløsninger til varebiler. Risikoen for uvelkomment besøk i varebilen kan nemlig minimeres ved hjelp av en rekke forholdsregler. Ole-Andreas Pettersen påpeker at jo lenger tid tyven bruker på å få adgang til varebilen, jo bedre er det. Det er derfor en god ide å sørge for at den er låst skikkelig. Samtidig bør varebilbrukeren være oppmerksom på hvor og hvordan han parkerer, da det kan ha innflytelse på om tyven vil gå etter nettopp hans varebil. Et godt tips er dessuten å merke verktøyet med firmanavn og telefonnummer. Merkingen kan med fordel kombineres med f.eks. et gitter eller andre fysiske, mekaniske eller elektroniske sikringsløsninger.

- Du kan med fordel installere et sikkerhetsgitter på bakdør, bagasjedør og skyvedør, som kan hindre inntrenging. Et annet tiltak kan være ekstra låssystemer, forsterkede ruter eller alarm med romføler. For maksimal sikkerhet kan du supplere med innvendig sikring som f.eks. låssystemer i skuffer og skap, i tilfelle tyven allikevel får adgang, sier Ole-Andreas Pettersen og fortsetter:

- En ny og effektiv løsning for å sikre dyrebare gjenstander som Laptop, iPad osv. er vår sikkerhetsboks. Boksen – også kalt Safe RFID – kan romme atskillige medarbeideres verdigjenstander og integreres lett i samtlige av våre reolsystemer. Teknologien bak åpningssystemet, det såkalte RFID (radio-frequency identification), muliggjør hurtig åpning, og nøkkelen kan også programmeres med en transponder slik at du kan sikre flere bokser samtidig.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår