Uponors lanserer nytt fordelersystem

 
Uponors lanserer nytt fordelersystemBildet: Teknisk sjef Terje Andersen viser de ulike koblingene i Uponors modulbaserte PPM-fordelersystem.
Uponors modulbaserte PPM-fordelersystem for tappevann og radiatorvarme er blitt utvidet. Totalt åtte koblingsvarianter er nå tilgjengelige.

- Tidligere systemer med faste avstikk er best egnet til nybygg. De er ikke ideelle for rehab og mer spesielle prosjekter, sier teknisk sjef Terje Andersen i Uponor i en pressemelding.
- Uponors PPM-fordelere er også en måte å tilnærme seg rørleggerne som før har brukt vårt system i messing. Ved å gå over til plast elimineres korrosjonsproblemer. Samtidig kan vi se bort fra de stadig strengere reglene for tilføring av bly til vann. Messing kan i utgangspunktet representere en risiko for nettopp det.

Fleksibiliteten er nøkkelen
Det er ikke noe nytt med selve materialet. Uponor har god erfaring med PPM-plasten, over mange år. Den er brukt i mange typer produkter. Tilkoblingsteknikken er trygg og kjent over mange år.
- Det er den nye fleksibiliteten som er nøkkelen her, sier Andersen.

Legionella-faren minskes
Det er også tatt hensyn til legionella-problematikken. Når avstikk plugges danner det seg ikke vannlommer. Det er fordi endelokkene går innover i fordeleren. Poenget er at legionellabakteriene trenger mer enn riktig temperatur for formering. Den har også behov for et hjørne med stillestående vann å gjemme seg i. Nå oppstår ikke lenger et sted hvor den kan utvikle seg.
- For eksempel er dette et problem på eldre rom i sykehus, hvor vann på tappesteder kan stå ubrukt over lang tid. Et tilsvarende problem kan folk få hjemme, dersom de for eksempel har et lite brukt gjesterom med egen vask.
For nye installasjoner er regelen at utstyr som ikke er i bruk skal plugges ut, eller ikke tilkobles.  Skal man plugge ut et tappested, bør det plugges ut så nær stammen som mulig. Det bør være maksimalt ti centimeter mellom vannflyt og plugg.

Brukerne ble spurt
Terje Andersen har stor tro på Uponors nye fordelere.
- Vi har fått gode signaler tilbake fra markedet. Norske kunder har vært med på å utvikle det. Noen store og noen små rørleggerinstallatører har gitt oss verdifulle tilbakemeldinger. De har vurdert produktene uten omsvøp, og sagt tydelig fra dersom noe etter deres mening kunne løses bedre. Som kjent er det farlig å tro for godt om sitt eget sortiment. Det lønner seg spørre brukerne. Så det gjorde vi.

Verktøy trengs ikke
Det hele er basert på at det ikke skal trenges verktøy for å montere og koble fordelersystemet.
- Her er det bare å skru sammen for hånd, med bajonettkoblinger. Det finnes ikke vanlige gjenger i det hele tatt. Alle skjønner med litt undersøkelse hvordan dette skal monteres. Vi kommer også med en anvisning på YouTube. Men du må fortsatt ha rørleggerens kunnskap for å dimensjonere rør, sier han.

Forberedt på alle dimensjoner
En utvilsom fordel for alle rørleggere som arbeider med rehab er at de kan gå rett inn og bytte ut de gamle messingfordelerne med Uponors nye av plast. De kan fortsette å bruke de gamle rørene og koblingssettene. De trenger altså bare å skifte ut det som faktisk må skiftes. Bruker du gjengeadapteret vårt kan du koble til utstyr fra hvilken som helst leverandør – eller for eksempel til ukjente rørtyper som du vet dimensjonen på.

Sparer minst 15 prosent
- Hva sparer en rørlegger i tid på å bruke Uponors PPM-fordelere?
- Har han planlagt godt på forhånd, kan rørleggeren spare mye. Vi ser at de nye fordelerne fort kan reduseres total monteringstid med 10-15 prosent, sammenliknet med å gjøre det på gamlemåten. I pris ligger plastløsningene våre allerede under prisen for tilsvarende i messing. Prisforskjellen bare øker, i PPMs favør. I denne bransjen utgjør både tid og materialer virkelig mye penger. Derfor er ikke budskapet vårt vanskelig å formidle til kjeder, grossister og håndverkere.

Lever lenge
Levetida for Uponor-produktene er basert på de strenge europeiske kravene til levetid, der minimum er 50 år. 
- Et rørsystems levetid handler om mange faktorer, som vannkvaliteten, miljøet det står i, bruken og mange og andre faktorer. Men vi har allerede lang og god erfaring: PPM-en holder.

Når dette leses skal Uponors PPM-fordelersystem være tilgjengelig hos alle VVS-grossistene. Uponor har også klar en ny generasjon rørsakser og rørkuttere, selvfølgelig i Uponors kjente blåfarge. Felles for alle er nå at de har utskiftbare kutteblader.
- Kombitanga er «highrunneren» hos rørleggerne. Men du får plass til alle tengene i verktøykassa, sier Terje Andersen avslutningsvis i pressemeldingen.

Slik er sortimentet utvidet:

• PPM-fordelere i 1, 2 og 3, samt en dobbel 1+1
• Adaptere med Q&E-nipler i dimensjonene 12, 15, 16, 18 og 20 mm
• Adaptere med presskoblinger for Uni Pipe i dimensjonene 16 og 20 mm
• ½ tommers gjenge i messing for FPL-X
• Plugg for avstikk i PPSU
• Endelokk i PPSU
 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår