Usikkerhet om norsk miljøprofil

 
Usikkerhet om norsk miljøprofil
14.03.08: Miljø og energi-profilen til den enorme Mostra Convegno Expocomfort-messa i Milano er påtakelig, men for norske forhandlere av varme- og kjøleprodukter er det for tiden vanskelig å forholde seg til hva man egentlig skal satse på.
14.03.08: Miljø og energi-profilen til den enorme Mostra Convegno Expocomfort-messa i Milano er påtakelig, men for norske forhandlere av varme- og kjøleprodukter er det for tiden vanskelig å forholde seg til hva man egentlig skal satse på.

Bildet: VV Parts satser på kombinasjonsbrennere fra italienske Rielo. Senior Terje og junior Bjørn Christian Jordfald har opparbeidet et godt forhold til fabrikkanten gjennom flere år. Her sammen med internasjonal salgssjef Alfio Motta.


Av Odd Borgestrand 

Det mener Terje og Bjørn Christian Jordfald i selskapet VV Parts AS.
- Den norske regjeringen sier at vi skal satse på fornybar energi, men samtidig er det olje og gass som dominerer både i markedet og inn i den norske statskassa.

- Det er CO2 problematikken som har skapt forvirring over hele Europa, og ikke minst i Norge, og mest forvirret er faktisk politikerne. Når politikerne gir uklare signaler blir også produsentene forvirret.  Vi opplever nå et bredt spekter der fornybar energi står i sentrum, samtidig som det kommer stadig nye produkter baser på både olje- og gass. 

Import av varmepumper
VV Parts har opprettet sitt eget varemerke innen varmepumper. På den måten kan de ta det beste fra ulike produsenter under sitt eget merkenavn Conexa, og firmaet tror luft til vann blir det store produktet.

Det er luft til luft pumpene som har tatt de største markedsandelene, og for en vanlig forbruker gir disse pumpene den raskeste innsparingen. Han anbefaler på det sterkeste å velge en pumpe i energiklasse A. Det er også viktig at pumpa er stillegående. En installasjonspris på drøye 15.000 kroner er en riktig pris, ferdig montert.

Det er kineserne som dominerer dette markedet. Både Panasonic og Toshiba har sine fabrikker i Kina og Malaysia. 

Holder seg oppdatert
Far og sønn Jordfall brukte messe-uka i Milano godt.
-Grunnen til at vi bruker så mye tid på denne messa er rett og slett for å holde oss oppdatert et marked som er preget av en del forvirring innen miljø og energibruk. Italienerne har sett miljøutfordringen, og har tatt konsekvensen av dette, sier Bjørn Christian Jordfald.

Innen gass-segmentet har det vært en enorm utvikling de siste 5 årene. Brennerne har lave utslipp og er meget økonomiske, sier VV Parts lederne. 

Les hele artikkelen i nr 3/2008 av VVS aktuelt!

Ønsker du abonnement på VVS aktuelt?

Ta kontakt med pia@linc.no eller telefon 69 700 573


 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår