Utlyser konkurranse om Bakkeåsen-prosjekt

 
Utlyser konkurranse om Bakkeåsen-prosjektIllustrasjon: Per Knudsen Arkitektkontor AS
AKTUELLE PROSJEKTER: Horten kommune skal oppføre åtte samlokaliserte leiligheter i massivtre for unge personer med utviklingshemning ved Bakkeåsen i Åsgårdstrand. Nå utlyses åpen tilbudskonkurranse mot totalentreprenør.

Av Bjørn Laberg

Prosjekt Bakkeåsen omsorgsboliger  vil stille et krav om en fossilfri byggeplass som betyr at anleggsmaskinene vil enten bruke elektrisitet eller biodiesel som er produsert fra miljøvennlig råstoff eller restavfall. Dette skal gi en 100 % reduksjon av fossile drivhusgasser på byggeplass. Tomt er under en detaljregulering som skal behandles i kommunestyret i Horten.

Foruten boliger med eget kjøkken og bad, skal bygget romme felleskjøkken og -stue, kontorer og møterom, samt kjeller med garderober, tekniske rom og boder. Bygget skal varmes opp ved bruk av en væske/vann-varmepumpe tilknyttet egen brønnpark. Brønnparken utnyttes til å forsyne bygget med frikjøling ved behov. Det skal installeres gulvvarme i alle primære oppholdsrom.

Foruten god komfort, er gulvvarme positiv for virkningsgraden på varmepumpen, noe som bidrar til å senke energibehovet for bygget. Det skal installeres et sentralt ventilasjonsaggregat som betjener de ulike beboerrommene, samt fellesområde og kontorer. Hovedføringene for ventilasjon legges i kjeller for å muliggjøre lave etasjehøyder. Ventilasjon skal sonedeles mellom beboerrom og fellesareal/kontorer for å kunne ta hensyn til klimakrav/behov i sonene.

Det skal leveres og monteres et komplett, ferdig oppfylt brønnparkanlegg. Minimumskrav til roterende varmegjenvinner er 85 %. SFP-faktor i henhold til energiberegning. Det skal ved beregning av varmeanlegg og varmebatterier forutsettes maks. 75 % virkningsgrad, selv om varmegjenvinnere skal leveres med høyere virkningsgrad. Det skal installeres et komplett anlegg for frikjøling tilknyttet brønnparken.

Ved dimensjonering av brønnparken, skal det benyttes en COP for varmepumpen på minimum 4,5 og SCOP minimum 5. Det skal benyttes etanol (HX) med inhibitor. Det skal etableres en komplett brønnplan som koordineres med vann og avløp, elektro, bygg, geolog og andre relevante aktører i prosjektet.

Prosjektet er et pilotprosjekt for difis nye kriterieveiviser for bærekraftige anskaffelser.

Tilbudsfrist er 28. juni 2019

(Kilde: Byggenorge / Byggfakta Live / Doffin / Ingenia)

FAKTA:

Prosjektnavn: Bakkeåsen omsorgsboliger

Fylke: Vestfold

Kommune: Horten

Tiltakshaver: Horten kommune

RI Reguleringsplan: Per Knudsen Arkitektkontor AS

Areal: 1200 kvm

Verdi: 25 millioner kroner

Antatt byggestart: Oktober 2019

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.

 

Last også ned vår rapport om: De 100 kommunene som har de største prosjektplanene

 
comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår