Utlyser varmepumpeprosjekt på Campus Porsgrunn

 
Utlyser varmepumpeprosjekt på Campus PorsgrunnIllustrasjonsbilde: Getty Images
AKTUELLE PROSJEKTER: Statsbygg inviterer til konkurranse om totalentreprise for varmepumpeprosjekt ved USN Campus Porsgrunn, bygg A og C.

Av Bjørn Laberg

Byggene A og C har felles isvannsmaskin med luftkjøltkondensator som brukes til kjøling av ventilasjon. Denne isvannsmaskinen er nå defekt og må skiftes ut. Statsbyggi vil benytte anledningen til å installere varmepumpe som forsyner ventilasjonsaggregatene med varmtvann i den kalde årstida, men også fungere som isvannsmaskin om sommeren.

I kravspesifikasjonene heter det blant annet:

• Det skal leveres og installeres ny isvannsmaskin/varmepumpe med luftkjølt kondensator/fordamper. Under kondensator/fordamper skal monteres dryppanne i rustfritt stål med avløpsrør til taknedløp. Dryppanne og drensrør skal utføres med varmekabel, slik at alt vann fra avisingssykluser blir ledet vekk uten at dette fryser.

• Ny varmepumpe skal monteres på samme stålramme som ble benyttet til isvannsmaskin som blir demontert. Nødvendige ombygging og tilpassing for å benytte denne stålramma skal inngå. Som kuldemedium skal propan R290 benyttes. Varmepumpas automatikk skal kommunisere med SD-anlegget via bus med relevant informasjon og betjening som er på lokalt display.

• Eksisterende isvannsmaskin har sirkulasjonspumpe for isvann. Ny isvannsmaskin/varmepumpe må leveres med sirkulasjonspumpe for kjøle-/varmebærer, alternativ må sirkulasjonspumpe leveres separat inklusiv elektrisk installasjon

Tilbudsfrist: 28. juni

(Kilde: Byggenorge / Byggfakta Live / Mercell)

FAKTA:

Prosjektnavn: Porsgrunn USN Campus, bygg A og C

Fylke: Telemark

Kommune: Porsgrunn

Tiltakshaver: Statsbygg

Oppstart: august 2019

Verdi: 1-5 millioner kroner

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår