Utlyser varmepumpeprosjekt på Campus Porsgrunn

 
Utlyser varmepumpeprosjekt på Campus PorsgrunnIllustrasjonsbilde: Getty Images
AKTUELLE PROSJEKTER: Statsbygg inviterer til konkurranse om totalentreprise for varmepumpeprosjekt ved USN Campus Porsgrunn, bygg A og C.

Av Bjørn Laberg

Byggene A og C har felles isvannsmaskin med luftkjøltkondensator som brukes til kjøling av ventilasjon. Denne isvannsmaskinen er nå defekt og må skiftes ut. Statsbyggi vil benytte anledningen til å installere varmepumpe som forsyner ventilasjonsaggregatene med varmtvann i den kalde årstida, men også fungere som isvannsmaskin om sommeren.

I kravspesifikasjonene heter det blant annet:

• Det skal leveres og installeres ny isvannsmaskin/varmepumpe med luftkjølt kondensator/fordamper. Under kondensator/fordamper skal monteres dryppanne i rustfritt stål med avløpsrør til taknedløp. Dryppanne og drensrør skal utføres med varmekabel, slik at alt vann fra avisingssykluser blir ledet vekk uten at dette fryser.

• Ny varmepumpe skal monteres på samme stålramme som ble benyttet til isvannsmaskin som blir demontert. Nødvendige ombygging og tilpassing for å benytte denne stålramma skal inngå. Som kuldemedium skal propan R290 benyttes. Varmepumpas automatikk skal kommunisere med SD-anlegget via bus med relevant informasjon og betjening som er på lokalt display.

• Eksisterende isvannsmaskin har sirkulasjonspumpe for isvann. Ny isvannsmaskin/varmepumpe må leveres med sirkulasjonspumpe for kjøle-/varmebærer, alternativ må sirkulasjonspumpe leveres separat inklusiv elektrisk installasjon

Tilbudsfrist: 28. juni

(Kilde: Byggenorge / Byggfakta Live / Mercell)

FAKTA:

Prosjektnavn: Porsgrunn USN Campus, bygg A og C

Fylke: Telemark

Kommune: Porsgrunn

Tiltakshaver: Statsbygg

Oppstart: august 2019

Verdi: 1-5 millioner kroner

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår