– Utpreget høy yrkesstolthet

 
– Utpreget høy yrkesstolthetBildet: Håvard Østenengen Johannessen har vært lærling i Strand & co i ett år.
Strand & Co er nominert som Årets Lærebedrift 2021.

Av Randi Helen Nodeland / rornorge.no

"Rørleggerbedrift Strand & co AS har alltid hatt et høyt faglig fokus, og en utpreget høy yrkesstolthet. Denne holdningen har de også overført til sine lærlinger, noe som har gjort at de flere ganger har hatt læringer med i - NM for lærlinger, hvor de også har fått pallplasser," skriver opplæringsleder Nicolai Reiersrud i OB Viken, og fortsetter:

"Bedriften har opp gjennom hatt både voksenlærlinger og rettighetslærlinger. Bedriften har i dag fire lærlinger hvor det er både mannlige og kvinnelige lærlinger, hvor sistnevnte også ble kåret som årets kvinnelige fagmann, av VVS Fagmannen. Sosialt har Strand & Co AS den policy at lærlinger blir tatt med på både kurs, sosiale sammenkomster og faglige turer. Rørlegger Strand & co AS er en flott lærebedrift som har utdannet mange gode fagarbeidere til faget."

– Gi varierte arbeidsoppgaver

– Det er viktig å lære opp den yngre generasjonen til håndverksfag. Det er også viktig å ta imot voksenlærlinger, som ofte ønsker en ny utfordring i arbeidshverdagen. Det er viktig at folk trives med det de jobber med, sier rørleggermester Espen Gundersen i Strand & Co.

Bedriften har 13 ansatte og utfører rørleggertjenester i Kongsberg, Numedal, Sigdal og Eggedal. De bruker Ifag aktivt, og er godt fornøyd med samarbeidet de har med opplæringskontoret.

– Lærlingene hos oss jobber ikke med en fast fagmann men er med der det trengs. På den måten lærer de noe av alle og prøver seg på mange forskjellige ting samt ulike utfordringer. Noen lærlinger er tidlig selvstendige og får prøve seg alene på enkelte oppgaver. De får tidlig en mestringsfølelse og lærer mye på den måten også, sier Espen og legger til:

– Det viktigste en rørleggerbedrift kan gjøre for å være en god lærebedrift er å følge med på utviklingen samt gi varierte arbeidsoppgaver. Vi har god erfaring med at dette bidrar til både motivasjon og trivsel, sier Espen.

Kommer alltid i mål

– Jeg trives veldig bra og det er veldig flinke folk som lærer bort her. Står man fast er det bare å ringe en kollega, så får man hjelp til å fikse det. Jeg kommer alltid i mål med oppdragene, sier Håvard Østenengen Johannessen.

Han har vært lærling i Strand & co i ett år, og har hittil jobbet med blant anne bunnledninger, ferdigstillinger og førstegangsopplegg. Nå gleder han seg til å jobbe mer med varmeanlegg femover. Bruker Ifag.

– Jeg føler meg faglig godt ivaretatt her, og blir også fulgt godt opp av opplæringskontoret med jevnlige møter og underveisvurderinger. Jeg bruker også Ifag. Arbeidsmiljøet her er kjempebra, og vi får prøve mye selv - det blir man selvstandig av, sier Håvard og legger til:

– Her blir jeg veldig gjerne når svenneprøven er gjort!

KILDE: rornorge.no

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår