Utreder Vannhuset for VEAS

 
Utreder Vannhuset for VEASMulticonsult skal utrede VEAS sitt nye administrasjonsbygg «Vannhuset» ved renseanlegget i Slemmestad. Foto: Multiconsult
Multiconsult skal bistå VEAS med tidligfaseutredninger og strategiutvikling for «Vannhuset», VEAS sitt nye administrasjonsbygg i Slemmestad.

VEAS renser avløpsvann fra befolkning og næringsvirksomhet i Oslo, Bærum, Asker og Nesodden og gjenvinner ressurser i form av varme, biogass og jordforbedringsmiddel. Selskapet er et interkommunalt samarbeid og behandler vann fra eierkommunene tilsvarende 750.000 personer. VEAS skal gå fra å være et renseanlegg til å bli en ressursfabrikk. I en sirkulær økonomi vil ressursene i avløpsvannet og annet avfall omskapes til nyttige og klimasmarte produkter som kommer innbyggerne til gode.

VEAS utreder nå et nytt administrasjonsbygg ved renseanlegget i Slemmestad og avholdt nylig en konkurranse for bistand i forbindelse med utredning av alternative konsepter for «Vannhuset», enten i form av nybygg eller en rehabilitering av det gamle bygget.

- Dette er et tverrfaglig oppdrag med store ambisjoner om miljø og bærekraft. Vi bistår VEAS i utviklingen av et svært spennende og fremtidsrettet prosjekt. I konseptvalgutredningen skal vi bistå med både valg av riktig konsept som tilfredsstiller deres fremtidige behov, samt hjelpe til med valg av strategier for anskaffelse, entrepriseform og gjennomføringsmodell, sier oppdragsleder Amin Haddadi i Multiconsult i pressemelding.

Prosjektet startet umiddelbart etter påske. Leveranser knyttet til KVU og strategi skal være klar i oktober.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår