UTSATT: Ventilasjon i medvind på Nordbygg

 
UTSATT: Ventilasjon i medvind på NordbyggIllustrasjonsbilde: Getty Images
Nå får ventilasjon enda større oppmerksomhet på årets Nordbygg-messe i Stockholm, 21.-24. april.

Av Bjørn Laberg

Bransjeorganisasjonen Svensk Ventilation går sammen med Svensk Automation på den nye scenen «Inneklima-arenaen»
Foruten et fullspekket program på scenen, vil flere utstillere fra ventilasjonsbransjen løfte frem de siste nyhetene innenfor ventilasjon og inneklima.

Helse og produktivitet

Digitalisering og kunstig intelligens får en stadig større rolle i byggesektoren. Ventilasjonsbransjen er intet unntak. På Nordbyggs nye scene kommer forelesere fra bransjen, høgskoler, myndigheter og forskningsinstitutt til å presentere eksempler på gode ventilasjonsløsninger.
- Energieffektivitet er fortsatt et viktig fokusområde for ventilasjonsbransjen. Likeså er sammenhengen mellom inneklima, helse og produktivitet et tilbakevendende tema. Klimaforandringer, i form av varmere og våtere vær, kommer dessuten til å bli et viktig parameter, som bransjen må ta stilling til i fremtiden, sier Britta Permats, administrerende direktør i Svensk Ventilation.

Total transparens

Av aktuelle utstillere kan blant annet nevnes SISAB Skolfastigheter i Stockholm, Trox Auranor og InventiAir.
SISAB ligger langt fremme når det gjelder AI-teknologi (kunstig intelligens) innen eiendomsforvaltning Med deres digitale system «Solida» overvåkes all ventilasjon i deres eiendommer i sanntid.
– Våre sensorer måler temperatur og CO2-innhold, og systemet tilbyr en total transparens. Vi tror ingenting lenger – vi vet, understreker Niklas Dalgrip, driftssjef i SISAB.
Den norske ventilasjonsbedriften Trox Auranor, som deltok på Nordbygg 2018 for første gang, har 40 års erfaring innen ventilasjonsbransjen, og stor fleksibilitet når det trengs.

Utnytter naturlovene

– Vi gjør ofte prosjektspesifikke tilpasninger på noen av våre standardprodukter, eller utvikler helt nye løsninger, sier Tobias Wallbom, ansvarlig for Trox Auranor i Sverige.
InventiAir på sin side har samarbeidet med Høgskolen i Gävle, som forsker på ventilasjonssystem, og kan takket være dette tilby innovative produkter for alle tenkelige rom.
– Gjennom å bruke en kombinasjon av flere velkjente ventilasjonsteknikker, kan vi utnytte naturlovene mer effektivt. Det gir både bedre inneklima, lavere energiforbruk, og i forlengingen av dette; friskere og mer effektive medarbeidere, sier Martin Sellö, grunnlegger og administrerende direktør i InventiAir.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår