Utvikler ny gjennomføringsmodell for EPC

 
Utvikler ny gjennomføringsmodell for EPC
Med støtte fra ENOVA har WSP Norge, sammen med LinKon og Caverion, utviklet en ny gjennomføringsmodell for EPC - energisparekontrakter.

Modellen skal sikre en god balanse i kontrakten mellom byggeiere og energientreprenører og dermed ivareta et tillitsforhold mellom partene gjennom hele prosessen.

- De siste årene har både interessen blant byggeiere og entreprenører dalt dramatisk, og ENOVA har derfor støttet utarbeidelsen av en ny gjennomføringsmodell for EPC. Målet er at flere vil benytte seg av EPC som entreprisemodell, da potensialet for energisparing i eksisterende bygningsmasse er enormt, skriver WSP Norge i en pressemelding.

Det er lagt opp til at analysefasen skal være en samspillsfase, der resultatet er et forprosjekt som er omforent mellom partene. Dette vil gi både byggeier og entreprenør en større trygghet knyttet til leveransene. Prosjektet har utviklet anskaffelsesmaler, som er ment brukt som alternativer og supplementer til dagens maler. På den måten kan endringene også benyttes ved gjennomføring av den tradisjonelle modellen.

Den nye gjennomføringsmodellen er basert på den nasjonale standarden for EPC (NS 6430), med noen få avvik knyttet til samspillet i fase 1.

Høringsforslagene kan lastes ned på www.wsp.com
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår