VA-dagane på Vestlandet samler fullt hus igjen

 
VA-dagane på Vestlandet samler fullt hus igjenFagdirektør i Bergen kommune, Magnar Sekse, vil stå for åpningen av de 12.VA-dagana på Vestlandet. Her fra en underjordisk vandring i Bergen kommune. Foto: Odd Borgestrand
VA-dagane på Vestlandet samler igjen fullt hus i Haugesund. Over 400 påmeldte og et 70-talls utstillere sørger for at Driftsassistansen i Hordaland holder stand som arrangør av landets største møteplass for vannbransjen. Tirsdag kveld starter de 12. VA-dagane, med nettverksbygging.

Av Odd Borgestrand
Det er en av nestorene i vannbransjen, fagdirektør i Vann og avløpsetaten i Bergen kommune, Magnar Sekse, som står for den offisielle åpningen av to dager tettpakket med seminarer og utstillinger.

VA-dagane på Vestlandet er viktig møteplass, ikke bare for vestlendinger, men for hele bransjen. Dette er en solid VA-faglig møteplass der ingeniører, fagarbeidere, planleggere, utførere, konsulenter og andre fra kommuner, VA-verk og private firmaer mener det er viktig å delta.

Konferansedeltakerne kan glede seg til seniorrådgiver Tom A. Carlsens foredrag om framtida for vannbransjen. Med humor og selvironi blir dette foredraget en god start på konferansen.
-En klok mann uttalte en gang at fremtiden interesser meg fordi det er der jeg skal tilbringe resten av mitt liv. Som VA-teknikere bør vi også være interessert i fremtiden, selv om våre VA-ledninger skal overleve oss med en forventet alder på minst 100 år, forteller Carlsen til VVS aktuelt.
Jon Røstum, en kjent vannmann fra SINTEF byggforsk-miljøet fortsetter med humor og selvironi i sin gjennomgang over hva som kan gå galt og hva som har gått galt i bransjen.

Men det blir også alvor under VA-dagana. Arne Helgesen fra Lindås kommune og Steinar Torsvik fra BKK vil ta for seg konsekvensene ved strømbrudd for pumpestasjoner, vannbehandlingsanlegg og avløpsrenseanlegg. 
Det er mye vær på Vestlandet og Voss ble sterkt rammet i 2014. Rapport fra flommen i Voss vil bli gjennomgått på konferansens første dag, før det blir parallelle seminarer resten av dagen. Hovedtemaene her er henholdsvis vann og avløp/overløp.
Tradisjonen tro blir det kåring av Vestlandets beste drikkevann og det blir utdeling av årets DIHVA-pris.
Trym Trovik i Bergen kommune vil holde eget innlegg om ledningsfornyelse med NoDig metoder, og det er knyttet spenning til Petter Flo og Arbeidstilsynets gjennomgang av skader og risiko for biologisk og kjemisk helsefare

VVS aktuelt rapporterer fra konferansen. For tips og ideer kontakt gjerne journalist Odd Borgestrand epost: odd@borgestrand.no

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår