VA- og VVS-bedrifter merker økt etterspørsel

 
VA- og VVS-bedrifter merker økt etterspørselBildet: - Vi gjør vårt ytterste for å opprettholde produkttilgjengelighet og produktflyt slik at våre kunder og kunder kan fortsette sin virksomhet uten avbrudd, heter det i informasjonen fra Wilo. Foto: Wilo AS.
De 42 medlemsbedriftene i VA og VVS produsentene, VVP, vil om kort tid bli bedt om å avlegge rapport om situasjonen for egen bedrift.

Av Odd Borgestrand

Daglig leder Bjarne Haugland opplyser at flere av foreningens medlemmer nå merker økt etterspørsel.

- Vi skal nå gjennomføre en undersøkelse blant våre medlemmer, som vi trolig vil følge opp hver 14.dag for å kartlegge situasjonen på markedet og blant personell i de ulike bedriftene. Flere av våre medlemsbedrifter er blant de samfunnskritiske aktørene, og derfor er det viktig at bedriftene kan utføre sin samfunnsrolle, sier Haugland videre.

- Vi er opptatt av at bedriftene som er medlemmer hos oss i størst mulig grad skal holde seg flytende. Vi har mottatt generelle bekymringer, men noen opplever også god ordretilgang innen VVS-sektoren. Det er lett å ha fokus på VA med tanke på beredskap, men det er mye samfunnskritisk også innen VVS-fagene understreker Haugland.

Av de 42 medlemmer i VVP, som totalt omsetter for 8 milliarder kroner i Norge, har flertallet av medlemsbedriftene lagt ut informasjon om egen situasjon i forbindelse med Korona-utbruddet.

Pipelife Norge AS skriver på sine nettsider at selskapet foreløpig ikke er blitt rammet spesielt som følge av Korona-utbruddet, og har fortsatt normal drift ved alle sine produksjonsenheter.
- Vi har nå iverksatt flere strenge tiltak for å unngå smitte, blant annet reiserestriksjoner, økt bruk av hjemmekontor, ekstra renhold på utsatte steder, stoppet kantinedrift og andre generelle hygienetiltak. Vi begrenser også ekstern trafikk/ferdsel til vår produksjon til det som er absolutt nødvendig. Vi har vært føre var og gjort ekstra innkjøp av råvarer og andre innsatsvarer for å minimere risikoen for at vår produksjon vil bli rammet på kort sikt, skriver Pipelife Norge.

Wilo AS skriver at selskapet har ambisjoner om å fortsette å jobbe nært sine kunder, men vil tilpasse seg situasjonen dag for dag.
Teknisk salg har åpent som vanlig, og selskapets distriktsansvarlige er tilgjengelige, og tar i tillegg telefon- og e-postmøter via Skype / Lync eller lignende online verktøy. Produktleveransene fortsetter som vanlig fra det nordiske lageret i Växjö.
- Vi følger utviklingen nøye, og vi var tidlig i gang med å utnevne en dedikert arbeidsgruppe med oppgave for øye til å sikre både våre interne og våre kunders helse og sikkerhet. Vi gjør vårt ytterste for å opprettholde produkttilgjengelighet og produktflyt slik at våre kunder og kunder kan fortsette sin virksomhet uten avbrudd, heter det i informasjonen fra Wilo.

Roth Norge AS lover også god oppfølging for sine kunder i denne spesielle perioden. Selskapet sender fortsatt varer fra sitt logistikksenter hver dag, men har tatt klare forholdsregler for å bidra faren for smitte.
- Dette betyr at vi reduserer fysisk kontakt mellom kollegaer og kunder til det minimale. Vi innfører hjemmekontor, og vi har spesielle regler for vårt lager og i vår produksjon. Salg og teknisk support sitter klare og hjelper via telefoner, mail m.m. Når det gjelder ordrehåndtering, vareflow, og leveringer er dette uendret. Lageret i Frederikksund i Danmark holdes åpent, og salgskontoret fungerer uendret, skriver Roth Norge.

Også INNVA AS er opptatt av å ta sin del av samfunnsansvaret, og har derfor igangsatt en rekke tiltak for å hindre at ansatte, kunder og samarbeidspartnere blir satt i fare for å bli smittet av Koronaviruset. Samtidig er selskapet opptatt av å sikre normal drift. INNVA opplyser at selskapet har etablert en beredskapsplan/tiltaksplan, samt gjort interne tilpasninger for å ha god kontroll. Selskapet har også tett kontakt med sine leverandører for å sikre vareforsyning. De har gjort sine tiltak, som å øke lager av både ferdig- og delevarer, samt råvarelager. De har også beredskap i alternative underleverandører om det skulle bli behov for det.
- Status i dag er at alt fungerer som normalt hos våre leverandører og deres fabrikker. Vi har i tillegg økt vårt lager, og anser oss som godt rustet for sikre leveranser fremover ut ifra det vi vet i dag, heter det i informasjonen fra INNVA.
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår