Vannbasert solfangst

 
Vannbasert solfangstBildet: Flytende solparker har begynt å vokse frem i Japan. Til nå er Kagoshima Nanatsujima Mega Solar Power Plant det største. Men nå kommer et på hele 2,9 MW.
Japan sjøsetter flytende solpark, med effekt som en stor vindmølle.

Hele 11.256 solpaneler inngår i en ny solcellepark i den japanske by Kato, som blir verdens største flytende anlegg.To innsjøer i den japanske byen Kato blir fundament for verdens største flytende solcelleanlegg, bygget av Kyocera.

I april 2015 skal anlegget stå klart, etter et halvt års byggetid, skriver Japan Today.

Solcelleparken vil bestå av 11.256 solpaneler, som samlet vil levere en effekt på 2,9 MW. Anlegget fordeles på to sjøer og skal flyte på et system kalt Hydrelio, baseret på kraftig polyethylen, som er motstandsdyktig mot UV-stråling. Bak dette prosjektet står franske Ciel & Terre, som har bygget flere flytende solparker i Frankrike. Noen av disse har vært i drift i opptil tre år.

Ideen bak flytende solparker er at man kan utnytte ellers ubrukelige områder som drikkevannsreservoar eller kunstige innsjøer, i stedet for å oppta plass på land. Ifølge Ciel & Terre vil sjøvannets avkjøling av solpanelene også øke effektiviteten.

Kilde: ingeniøren.dk

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår