Vanndager samler 350 i Haugesund

 
Vanndager samler 350 i HaugesundBildet: God stemning om bord på M/S Sunnhordland da Vanndagene på Vestlandet ble sparket i gang i typisk vestlandsvær tirsdag kveld. Her en del av delegasjonen fra Os utenfor Bergen. Foto: Odd Borgestrand
Typisk vestlandsvær med høye bølger og øsende regnvær da Vanndagene på Vestlandet tjuvstartet med uformell velkomstfest om bord i veteranskipet M/S Sunnhordland tirsdag kveld.

Av Odd Borgestrand

130 vannbransje-entusiaster hygget seg med rekebuffet om bord i det historiske flaggskipet som opprinnelig ble bygget som et amerikansk krigsskip og som opererte som ubåtjager for den engelske marinen under 2. verdenskrig.

350 deltakere i år
Da daglig leder for Driftsassistansen i Hordaland, Arne Bergo, ønsket velkommen til den offisielle delen av programmet for årets vanndager i Haugesund i formiddag var det 350 i salen på Maritim i Haugesund. Det viser at Vanndagene på Vestlandet har en sterk posisjon i norsk vannbransje. Det er nettopp dette arrangementet som samler flest deltakere på landsbasis, og som dermed er en viktig møteplass både for utstillere og konferansedeltakere.

«Alle» må til Haugesund
Driftsassistansen i Hordaland, DIHVA, legger ned et solid forarbeid før konferansen, og Haugesund er stedet «alle» i vannbransjen på Vestlandet må komme til et par septemberdager hvert år. Dette er stedet for ingeniører, fagarbeidere, planleggere, rådgivere, utførende og leverandører.  Arrangementet er blitt en nasjonal møteplass og ikke kun for vestlendinger. Utstillingshallene er også i år sprengt med 63 utstillere totalt.  Arrangørene operer hvert år med ventelister.

Erfaringer og kompetanseheving
Det faglige programmet handler i stor grad om erfaringsutveksling og kompetanseheving. De to vanndagene er spekket med foredrag. Først ut er styreleder i DIHVA, Anton Bøe, fra Askøy kommune. Han vil gi et innblikk i vannbransjens utfordringer sett fra Vestlandet, før assisterende direktør i Norsk Vann, Yngve Wold, følger opp med sitt foredrag om behov og tilbud innen kompetanseutvikling i bransjen. Senere på dagen blir det faglige innlegg som går på drikkevannsforskrift, farekartlegging og ROS-analyser. Det blir eget foredrag om vannutskifting i vestlandsfjorder og oksygenforbruk i dypvannet, sikker drift av UV-anlegg, drift og vedlikehold av høydebassenger og et eget foredrag om bruk av sjøledninger.

Sosial del
Vanndagene på Vestlandet er også kjent for et godt sosialt program, ispedd prisutdelinger. Også i år er det flere gode kandidater til Vannbransjeprisen på Vestlandet, og det deles ut en egen DIHVA-pris til en person som har utmerket seg i bransjearbeidet i regionen. Komikeren Hans Morten Hansen vil sørge for god stemning rundt prisutdeling og festmiddag onsdag kveld, før det faglige programmet fortsetter fram til lunsj på torsdag.
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår