Vanntett kvalitet - klarer de det?

 
Vanntett kvalitet - klarer de det?Bildet: Vidar Wold, VWConsult AS (Foto: Rolf Erik Veland)
01.03.12: ? Det er feil og mangler på hele 71 prosent av nye bad i Norge. Når Varme & Bad-kjeden lover «Vanntett kvalitet» i sitt slagord, så legges listen høyt. Fallhøyden blir stor om det skulle oppstå lekkasjer på deres arbeider i ettertid.
01.03.12: – Det er feil og mangler på hele 71 prosent av nye bad i Norge. Når Varme & Bad-kjeden lover «Vanntett kvalitet» i sitt slagord, så legges listen høyt. Fallhøyden blir stor om det skulle oppstå lekkasjer på deres arbeider i ettertid.

Av Rolf Erik Veland 

Den som sier VVS- eksperten Vidar Wold, rørleggermesteren som har sett flere problem-baderom enn de fleste. Ordene falt under Varme & Bad-kjedens årsmøte på Gardermoen nylig.

Skrekk-eksempler
VB-rørleggere fra hele landet satt med stive ører da Vidar Wold fra VWConsult AS med ord og bilder viste til skrekkens eksempler på hvor galt det kan gå når manglende kunnskaper og lite yrkesstolthet dominerer under bygging eller rehabilitering av bad.
– Skadene som oppstår etter vannlekkasjer kan ofte føre til kostnader som langt overstiger det badet kostet opprinnelig. Jeg har vært borti eksempler der vannlekkasjer etter dårlig arbeid på nye bad i blokkbebyggelse har forårsaker vannskader fire etasjer nedover! Jeg har også opplevd at 53 nye bad må rives og bygges på nytt etter halvannet år. Da snakker man om reparasjoner i mangemillioners-klassen.

Slurv
– Hva er da årsaken til at det stadig oppstår vannskader på baderom, ja selv helt nye? spurte Wold retorisk, og ga selv svaret: Slurv. Uvitenhet. Dårlige materialer. Dårlig prosjektering og fravær av samarbeid.
- Ja, det er egentlig ganske utrolig at det slurves så mye innen denne bransjen. Kombinerer man dette med dårlig kunnskap om hvordan ting skal utføres og manglende yrkesstolthet, ja så må det gå som det ofte går; det ender med katastrofe! Hva dette koster samfunnet i spill av penger og tid, og ikke minst ergrelser for den det går ut over, kan vi jo bare tenke oss, sier Wold.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår