Varmesertifikat blir dobbelt så dyrt

 
Varmesertifikat blir dobbelt så dyrtFoto: Hans Fredrik Asbjørnsen
Er du håndverker som utfører varme arbeider kan du spare penger ved å resertifisere deg før nyttår. Fra 1.januar 2015 utgår halvdagskurset, og alle må ta heldagskurs.

– Det er overraskende lite oppmerksomhet rundt at resertifiseringsmuligheten faller bort. Det betyr at prisen for å resertifisere seg dobles for alle med sertifikat for utførelse av varme arbeider, sier Morten Ameln, administrerende direktør i Firesafe i en pressemelding.

Obligatorisk
Kurs for håndverkere som utfører varme arbeid er obligatorisk, og det er også et krav at alle med sertifikatet må resertifisere seg hvert femte år. I dag er det halv pris på å resertifisere seg gjennom halvdagskurs sammenlignet med kostnaden for et heldagskurs. Fra 1. januar 2015 faller imidlertid muligheten for resertifisering bort, noe som tvinger alle til å betale for heldagskurs.

Firesafe er blant selskapene som tilbyr slike sertifiseringskurs for håndverkere som utfører installasjons-, monterings-, og vedlikeholdsarbeid hvor åpen ild, varmluft, oppvarming, sveise-, skjære-, lodde- og slipeutstyr benyttes på arbeidsplassen.

Store konsekvenser

Nesten 300 000 personer i Norge er sertifisert for utførelse av varme arbeider gjennom sertifiseringsordningen som administreres av Norsk brannvernforening. Et halvdagskurs koster i dag rundt 1200-1300 kroner, og et heldagskurs rundt 2200-2300 kroner.

– Det er veldig mange som påvirkes av denne endringen, og 300 000 mennesker som betaler 1000 kroner utgjør ganske store summer, sier Ameln.

Han anbefaler alle som skal resertifiseres innen rimelig tid å gjøre det nå før 1. januar, for å unngå å gå i den nye kursfellen.

– Med mindre det er veldig lenge til man må resertifiseres, så er det absolutt lurt å gjøre det nå. Det er både surt å bruke dobbelt så lang tid på kurset, og å betale dobbelt for noe man ikke var klar over på forhånd, avslutter Ameln. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår