Varslet om uønsket seksuell oppmerksomhet

 
Varslet om uønsket seksuell oppmerksomhetStatsbygg har nå, i samarbeid med LO, satt opp plakater på byggeplassen på Nasjonalmuseet etter varslene. (Foto: Statsbygg).
To kvinner skal ha meldt fra til Statsbygg om uønsket seksuell oppmerksomhet under byggingen av Nasjonalmuseet. Nå har Statsbygg innført nye regler.

Før jul mottok Statsbygg uavhengige varsler fra to kvinner om uønskede seksuelle kommentarer. Kvinnene jobber på byggeplassen ved det nye Nasjonalmuseet.

De anonyme meldingene beskrev både ordbruk, kroppsspråk og skriving på dovegger, opplyser kommunikasjonsrådgiver Gjermund Jappée i Statsbygg til Dagens Næringsliv.

I 2020 skal Nordens største kunstmuseum åpne i Oslo, som 650 arbeidere jobber med å få ferdig.

Nå har Statsbygg i samarbeid med LO satt opp plakater på byggeplassen i hovedstaden. Her oppfordres de ansatte til å blant annet si ifra om ufin språkbruk og ikke le av krenkende vitser. «Sexisme, rasisme og homofobi hører ikke hjemme her», står det.

Reglene skal også være innlegget i byggeplassens sikkerhetskurs.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 
 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår