Våtromsnormen - kun for norske bedrifter

 
Våtromsnormen - kun for norske bedrifterIllustrasjonsbilde: Shutterstock
VÅTROMSDAGENE: Økningen av medlemsbedrifter i Fagrådet for Våtrom har økt kraftig de siste årene, og teller nå 1150 medlemmer.

Av Odd Borgestrand

- Byggenæringens våtromsnorm er en norsk norm for norske bedrifter. Fagrådet skal fortsatt være en tverrfaglig og uavhengig medlemsorganisasjon som har som sin ideelle oppgave å bidra til å redusere våtromsskader i Norge. BVN er ment å være et kvalitetsstempel, og noen i bransjen frykter at dette stempelet får lavere status dersom «alle» kan bli medlemmer, sier daglig leder Cato Ove Karlsen.

Ingen oversettelser
Karlsen understreker at kravet for å bli sertifisert fortsatt skal være høyt, og at det ikke er aktuelt å senke lista.
- Fagrådet opplever et påtrykk fra utenlandske aktører som gjerne vil bli medlemmer, men BVN skal være en norsk våtromsnorm for Norge og for norske bedrifter, understreker han.
Karlsen går ikke med på at Fagrådet dermed bevisst stenger utenlandske bedrifter ute, selv om det i praksis vil bli slik.

- Styret har bestemt seg for at normen ikke skal oversettes til andre språk. Ett unntak har vært forsøk på oversettelse til samisk, men det ble ingen suksess. Det viste seg at det samiske språket manglet en rekke nøkkelord som er nødvendig for å få en trygg oversettelse, smiler han.

Et viktig oppslagsverk
Byggebransjens våtromsnorm, BVN, skal være et oppslagsverk for alle som er involvert i arbeid med våtrom; det vil si tiltakshaver, prosjekterende, utførende og kontrollerende, men altså med begrensning til at bedriften behersker norsk og er norskregistrert. BVN gjelder innenfor alle fagområder som inngår i et våtrom, det vil si rørlegger-, tømrer-, murer-, og byggtapetsererarbeid. BVN kan også brukes av takstfolk og tekniske rådgivere som et hjelpemiddel i forbindelse med tilstandsvurdering av våtrom.

- BVN angir krav til materialer og produkter som er vesentlige for våtrom i forbindelse med NBI Teknisk Godkjenning, og er dermed også et verktøy for produsenter av slike materialer eller produkter. BVN er pensum i forbindelse med kurs som FFV holder for utøvere som er involvert i våtrom, opplyser Karlsen.
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår