Våtromsveileder kommer nå på engelsk

 
Våtromsveileder kommer nå på engelskBildet: Tor Ole Larsen, fagkonsulent i Byggmesterforbundet
Tor Ole Larsen, en av fagkonsulentene som har vært med og utvikle Håndverkerens Våtroms Veileder – HVV, er fornøyd med at vi nå kan tilby veilederen i engelsk utgave.

- Hovedformålet med Håndverkerens Våtroms Veileder er at bad og andre våtrom skal bygges riktig.  Da må informasjonen om hvordan dette gjøres etter gjeldende regelverk være tilgjengelig for alle som skal utføre våtromsarbeid, også de som ikke har norsk som morsmål.  Første steg var å gjøre veilederen tilgjengelig digitalt, slik at den alltid vil være oppdatert etter gjeldende regelverk. Dette fikk vi på plass i fjor. Men vi har også sett et behov for at andre enn norskspråklige skal kunne bruke veilederen. Spesielt kan tekniske faguttrykk være utfordrende å videreformidle til utenlandske kolleger på byggeplassen. Derfor er det nå gjort en engelsk oversettelse av veilederen, og vi vil vurdere å også få den oversatt til andre språk, sier Larsen. 

Veilederen inneholder råd og veiledning for bygging av våtrom, kombinert med gode illustrasjoner og henvisninger til gjeldende teknisk forskrift (TEK), og er laget i forbindelse med kurset Håndverkerens Våtroms Veileder i regi av Byggmesterforbundet og Norske Murmestres Landsforening. 

- Vi anbefaler fortsatt å gå kurset for å få en full innføring i bygging av våtrom etter TEK. Imidlertid vil de fleste som arbeider med våtrom ha utbytte av å bruke våtromsveilederen som et oppslagsverk, og vi har derfor gjort den digitale versjonen tilgjengelig for kjøp også om man ikke har deltatt på kurs, presiserer Larsen.  

Alle som abonnerer på digital utgave av veilederen vil få tilgang til både den norske og den engelske versjonen.

- Med et bedriftsabonnement er det også mulig å bestille tilgang til flere brukere i bedriften, til en gunstig pris. For de som deltar på HVV-kurset vil en trykket utgave av veilederen være inkludert i kursprisen, samt ett års gratis abonnement på den digitale veilederen, sier Larsen.

HHV-kursene tilbys også digitalt. Kurset for fagarbeidere gjennomføres på TEAMS over fire dager med 3 timers undervisning pr. dag. Over nyttår er det foreløpig satt opp kurs med oppstart i februar og i mai som nå er åpne for påmelding.

Mer informasjon om HVV-kursene og bestilling av veileder på  www.hvvkurs.no 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår