VB-kjeden vil ha flere kvinner som rørleggere

 
VB-kjeden vil ha flere kvinner som rørleggereRørlegger Oda Marie Holmen fra J & A Rosenlund AS på Åmot trives utmerket som rørlegger, og anbefaler andre jenter til å prøve seg.
VB (Varme og Bad AS) satser nå på å få flere kvinner i yrket.

Ungdommer i 16-17 årsalderen er ofte usikre og sårbare, på jakt etter rotfeste i livet. VBs filosofi er å rettlede disse til å ta et yrkesvalg gjennom å gi dem kunnskap om VVS-faget, men også lære dem verdien av motivasjon og innsats, kommunikasjon, og samhørighet, kort sagt; styrke troen på seg selv og sine evner, skriver de i en pressemelding.

Høsten 2018 kurset VB cirka 120 lærlinger fra ulike VB-bedrifter over hele landet om vannbåren varme, og allerede nå er nye kurs for 2019 i full gang. Det gledelige er også at flere kvinner kommer med, motivert av blant annet Ingeborg-nettverket, som har som mål å bedre kjønnsbalansen i yrkesfagene. Her er VB gått inn som Gullpartner.

Men det er ikke bare lærlinger som kurses i VB-kjeden. VBs kurs- og kompetansekalender for 2019 viser kurs-og kompetanseheving som omfatter traineer, ledere og teknikere, i tillegg til lærlinger og prosjektledere. Allerede andre uken i januar var kurs i prosjektledelse i gang med 12 motiverte deltakere. Undervisningen foregår over flere samlinger på ulike trinn utover året, og oppslutningen og tilbakemeldingene har vært svært gode fra deltakerne.

– Dette viser at behovet for ny kunnskap og kompetanseheving på alle områder er stor, så det VB gjør er en vinn-vinn situasjon for alle parter. Ikke minst også for landet som helhet, som får motiverte og kompetente fagarbeidere til å fylle et stigende behov, sier fagingeniør Svein Marienborg Varme & Energikontroll AS i meldingen. Siden 2012 har han stått for undervisningen av hundrevis av lærlinger i VB-kjeden.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår