VB-kjeden vil ha flere kvinner som rørleggere

 
VB-kjeden vil ha flere kvinner som rørleggereRørlegger Oda Marie Holmen fra J & A Rosenlund AS på Åmot trives utmerket som rørlegger, og anbefaler andre jenter til å prøve seg.
VB (Varme og Bad AS) satser nå på å få flere kvinner i yrket.

Ungdommer i 16-17 årsalderen er ofte usikre og sårbare, på jakt etter rotfeste i livet. VBs filosofi er å rettlede disse til å ta et yrkesvalg gjennom å gi dem kunnskap om VVS-faget, men også lære dem verdien av motivasjon og innsats, kommunikasjon, og samhørighet, kort sagt; styrke troen på seg selv og sine evner, skriver de i en pressemelding.

Høsten 2018 kurset VB cirka 120 lærlinger fra ulike VB-bedrifter over hele landet om vannbåren varme, og allerede nå er nye kurs for 2019 i full gang. Det gledelige er også at flere kvinner kommer med, motivert av blant annet Ingeborg-nettverket, som har som mål å bedre kjønnsbalansen i yrkesfagene. Her er VB gått inn som Gullpartner.

Men det er ikke bare lærlinger som kurses i VB-kjeden. VBs kurs- og kompetansekalender for 2019 viser kurs-og kompetanseheving som omfatter traineer, ledere og teknikere, i tillegg til lærlinger og prosjektledere. Allerede andre uken i januar var kurs i prosjektledelse i gang med 12 motiverte deltakere. Undervisningen foregår over flere samlinger på ulike trinn utover året, og oppslutningen og tilbakemeldingene har vært svært gode fra deltakerne.

– Dette viser at behovet for ny kunnskap og kompetanseheving på alle områder er stor, så det VB gjør er en vinn-vinn situasjon for alle parter. Ikke minst også for landet som helhet, som får motiverte og kompetente fagarbeidere til å fylle et stigende behov, sier fagingeniør Svein Marienborg Varme & Energikontroll AS i meldingen. Siden 2012 har han stått for undervisningen av hundrevis av lærlinger i VB-kjeden.

comments powered by Disqus
 

 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår