Veidekke bygger Östbergatunneln

 
Veidekke bygger ÖstbergatunnelnIllustrasjonsbilde
SVERIGE: Veidekke har signert kontrakt med Stockholm Vatten och Avfall AB om bygging av den nye Östbergatunneln, en del av prosjektet som omfatter Stockholms fremtidige avløpsrensesystem.

Kontrakten er en utførelsesentreprise til en verdi av ca. SEK 600 millioner. Den nye tunnellen skal etter planen tas i bruk i 2026. Den nye Östbergatunneln er et miljøforbedringsprosjekt som skal gjøre Stockholms avløpsstruktur mer robust og sikre at det kan håndtere en større mengde avløp og nedbør.

Prosjektet består av to hoveddeler. I den første delen skal Veidekke bygge en 2,2 kilometer lang fjelltunnell for overvann og to tilhørende arbeidstunneller på ca. 250 meter hver. Fjelltunnellen skal så innredes med støpt betonggulv samt rørinstallasjoner og stålluker for å regulere vanngjennomstrømmingen. I den andre delen skal et eksisterende reguleringskammer renoveres og oppgraderes og ca. 300 meter ny sjøledning skal senkes ned og monteres på pæler på sjøbunnen.

– Jeg takker Stockholm Vatten och Avfall for den fortsatte tilliten i prosjektet med å bygge Stockholms fremtidige avløpsrensesystem. Prosjektet krever tett samarbeid og involvering, som passer oss utmerket, sier Marcus Andersson i Veidekke Anläggning Öst i en pressemelding.

Les mer om Stockholms fremtidige avløpsrensesystem.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår