Velvære for de aller minste

 
Velvære for de aller minste
I barnehager er det viktig med god hygiene. Derfor bestemte Kidsloft-barnehagen i den sveitsiske byen Herrliberg seg for å få installert et dusjtoalett, noe som har gjort det daglige arbeidet mye enklere for de ansatte.

Renslighet spiller en viktig rolle for helsen til både barna og de ansatte. En hygieneplan – som for eksempel innebærer at man skal vaske hendene hver gang man håndterer noe som kan påvirke hygienen – er derfor obligatorisk i barnehager. Hygiene er også et viktig område for Susana Binz, som er eier av den tospråklige barnehagen Kidsloft i den sveitsiske byen Herrliberg. I denne barnehagen blir 18 barn i alderen ni måneder til fire år tatt godt vare på av syv ansatte. Våren 2016 fikk Susana installert et dusjtoalett av typen Geberit AquaClean Sela i en perfekt høyde for barn, for å gjøre det enklere å opprettholde god hygiene for både barna og de ansatte.

En leken introduksjon
Dusjtoalettet er svært brukervennlig og utstyrt med helt grunnleggende funksjoner, noe som gjør at det egner seg spesielt godt i barnehager og skoler. Det har en enkel design og ser ut som et vanlig toalett. Kidsloft-barnehagen valgte et AquaClean-designpanel da dusjtoalettet skulle installeres. Panelet gjorde det mulig å installere og skjule vanntilkoblingen uten å måtte bore i eksisterende fliser. Det tynne, hvite panelet kan fjernes når som helst.

Da dusjtoalettet var installert, satte daglig leder Nadine Tomasi i gang et månedslangt prosjekt som skulle hjelpe de eldre barna med å bli vant til det nye toalettet. Barna på tre og fire år ble introdusert for dusjstrålen på en morsom og leken måte. - Vi viste dem knappen de skal trykke på for å få vann til å komme ut av den lille dysen. Først fikk de prøve å kjenne på den varme strålen med hendene, og det syntes de var veldig morsomt.

En god beslutning
De fleste barna var ikke redde for dusjtoalettet, men prøvde det med stor nysgjerrighet, forklarer Nadine. - En fire år gammel gutt syntes det var veldig "kult" å bli ren med vann, i stedet for hardt toalettpapir som hjemme. De eldre barna har nå vent seg til å bruke dusjtoalettet, og det gjør dem mer uavhengige i hverdagen.

- Vi er veldig fornøyde med beslutningen om å installere et dusjtoalett i barnehagen, sier Susana. - AquaClean Sela bidrar til barnas velvære, for det gjør det mye enklere og behageligere for barna å bli rene! Vi bruker tross alt vann til å vaske dem når de har vært ute og blitt skitne, og foreldrene blir glade når barna kommer hjem rene og pene etter en dag i barnehagen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår