Ventitech vil tas på alvor

 
Ventitech vil tas på alvorBildet: - Markedet har respondert godt på det ActivePure gjør med reduksjon av lukter, og at en har mulighet for at forebygge mot eksponering av patogene mikrober, forklarer daglig leder Ralf Iwersen (t.h.) og salgssjef Egil Hansen. Foto: Inger Anita Merkesdal
Ved hjelp av ionisering, høyintensitets UVX-lys og katalysator, ønsker Stavangerbedriften Ventitech å bidra til luktfjerning og godt inneklima.

Av Bjørn Laberg

«Ventibox», som Ventitech lager hos Westcontrol i Egersund, inneholder det som kalles AktivePure-teknologi, som ved hjelp av reaktive oksygenforbindelser som hydrogenperoksid, hydroksylradikaler, superoksid og andre naturlige oksidanter renser luft gjennom det som kalles en fotokatalytisk prosess. 

Gjenskaper frisk uteluft

- Arbeidet med å redusere eller eliminere forurensning ved kilden er grunnlaget for Ventitech sin produktserie, tilpasset behovet som skal dekkes. Vi tilbyr miljøvennlige produkter som jobber aktivt i miljøet, og tar løsningen på kilden, hvor det er mest nødvendig. Utgangspunktet vårt er å gjenskape den friske uteluften, inne. I ventilasjonsbransjen er en opptatt av oksygenmengden. Men frisk uteluft inneholder så mye mer enn det. Når luft blir dratt utenfra og inn, mister den deler av sine naturlige egenskaper gjennom kanaler og filter. Når luften kommer inn i rommet, tilfører vi den de egenskapene den har mistet på veien, forklarer daglig leder i Ventitech, Ralf Iwersen.

To typer ionisering

- ActivePure har vist seg å være mer effektiv enn kjemiske eller lignende renseløsninger, for å redusere konsentrasjonen av mikroorganismer i luften og på overflater. Den bruker to typer ionisering for å redusere partikler: UVX- lys og en katalysator, som skaper vennlige hydrogen-baserte oksidanter. Ved å kombinere høyintensitets UVX-lys med et spesialutviklet hydrofilisk belegg av edelmetaller på en spesiallaget bikubematrise, reduserer teknologien (Radiant Catalytic Ionization, RCI) luftbårne mikrober, forurensende VOC-stoffer og lukt, sier Iwersen.
Han forklarer at ActivePure blander seg med inneklimaet, som da vil reduserer røyk, lukt og forurensninger der de starter.
- Dette er den primære grunnen til at produktene kan være så effektive, enten det er en vifte i enheten eller viften i et HVAC-system. Når luft passerer gjennom en Ventitech-enhet, vil den bli aktivert og levere naturens aktive ingredienser i prosessen, sier han.

- Hvem er en typisk Ventitech-kunde?

-  Våre produkter anvendes i alle miljøer, for å bekjempe fra søppellukt, inneklimatiltak i kontorlandskap, fjerning av lukt fra kjøkkenavsug, toaletter, stellerom i barnehager, samt pasientrom på sykehjem og skyllerommene der. Der fins egentlig ingen innemiljø vi ikke har levert til. Frisk luft er ofte en mangelvare. Markedet har respondert godt på det ActivePure gjør med reduksjon av lukter og at en har mulighet for at forebygge mot eksponering av patogene mikrober, sier Iwersen videre.

Nylig fikk bedriften en større kontrakt med Esbjerg kommune.
- Leveransene til Esbjerg kommune er relatert til luktfjerning, primært for å få bukt med lukten av sigarettrøyk. Nylig bestilte kommunen også en større ordre, der problematikken rundt Coronaviruset var ett av temaene for bestillingen, siden teknologien er dokumentert på en lang rekke mikrobiologiske, patogene forurensinger, sier Iwersen.
- Jeg vil likevel understreke at vår teknologi ikke er validert spesifikt mot Coronaviruset, men ActivPure har med suksess blitt testet mot fugleinfluensa, MRSA, Norovirus og andre smittsomme mikrober av ulike kaliber, sier han.

- Møter dere mye skepsis i ventilasjons- og inneklimabransjen for øvrig?

- Entreprenørene har ofte vanskelig for å skjønne konseptet, ei eller interessert i å sette seg inn i hva produktene våre innebærer. Innovasjon kan som kjent være vanskelig å implementere, men det er heldigvis ildsjeler som setter seg inn i teknologien. De ser mulighetene i stedet for begrensningene. Vi har absolutt tro på at bransjen vil modnes, nå som våre produkter har nådd ut i langt mye større skala, og vi kan vise til gode referansekunder, sier Iwersen avslutningsvis.

Bildet:- VentiBox reduserer i vesentlig grad lukt, samt mikrobiologisk vekst på overflater, ifølge Ventitech AS

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår