– Vi bruker GVB for alt det er verdt

 
– Vi bruker GVB for alt det er verdtTor Holmvåg mener GVB og mange års erfaring med bygging av bad etter Byggebransjens våtromsnorm, må telle positivt i en anbudsrunde for de store entreprenørene. Foto: Rune Midtskogen
Daglig leder Tor Holmvåg mener de store entreprenørene i større grad bør verdsette Godkjent våtromsbedrift. – Det at vi er Godkjent våtromsbedrift og bygger bad etter Våtromsnormen er et kvalitetsstempel, sier Holmvåg.

Bodø: Den Godkjente våtromsbedriften, SemCon Nord AS i Bodø, er med sine 23 ansatte en av de største aktørene i sin bransje i Nordland og omegn. I fjor leverte murerbedriften over 80 bad, og bedriften vokser stadig i oppdragsmengde.

Prisbevisste entreprenører
Det klarer de å etterleve.

– 14 år uten lekkasjer lar seg høre og det er vi stolte av. Vi har jobbet mye med sjekklister og gode rutiner. Alle gjør en veldig god jobb, sier daglig leder i SemCon Nord AS, Tor Holmvåg, til Fagrådet for våtrom.

På hjemmesiden er de svært bevisste på markedsføringen av merkenavnene Fagrådet for våtrom og Godkjent våtrombedrift. Les bare: «Våre håndverkere har høy kompetanse, og vi er sertifisert innenfor Våtromsnormen (BVN) og er godkjent bedrift av Fagrådet For Våtrom (FFV)».

– Det er helt bevisst. Vi bruker GVB og Våtromsnormen for alt det er verdt. Dessverre sitter jeg igjen med et inntrykk av at de store entreprenørene ikke er så opptatt av den slags, men at det svært ofte kun dreier seg om pris. Det syns jeg er uheldig. Det bør være et kvalitetsstempel og telle positivt i anbudsrunder at vi er GVB og bygger bad etter Våtromsnormen, forteller Holmvåg, som understreker at de er med på flere store byggeprosjekter.

– At flere av de store entreprenørene må etterspørre kvalitet og ikke bare pris, er jeg helt enig i. Det vil betale seg i neste omgang gjennom mindre feilretting og færre reklamasjoner, sier faglig leder i Fagrådet for våtrom, Bjørn Grimsrud.

Uenighet om fall og plassering av sluk
Fagrådet møter den blide og utadvendte nordlendingen på kontoret som ligger et par minutters kjøretur fra sentrum av Bodø.

– Privatmarkedet derimot er mer opptatt av det med Godkjent våtromsbedrift. Der har vært en veldig positiv utvikling de siste par årene», legger han til.

Holmvåg er engasjert. Han vurderer nå å ta initiativ til et møte med kontrollører og takstmenn i regionen for å diskutere og komme fram til en felles løsning om fallproblematikk og plassering av sluk.

Alt gjøres i beste mening for å unngå misforståelser og konflikter.

– Litt av utfordringen mine ansatte møter er at kontrollørene har forskjellige syn og meninger på hvordan ting skal gjøres. Vi vet hva vi gjør og stoler på egne ferdigheter, men en felles enighet og forståelse hadde vært flott. Vi er jo alle på samme lag og vil ønsker det samme, smiler Holmvåg.

Han får full støtte av Bjørn Grimsrud:

– Bedrifter som er så trygge på egen og riktig kompetanse at de gjerne tar fall-debatten med uavhengige kontrollører er ikke hverdagskost. Jeg blir glad når jeg hører dette.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår