- Vi var redde for det meste

 
- Vi var redde for det mesteBildet: - Den største utfordringen ble valutasituasjonen, med skyhøye sveitserfranc- og eurokurser. Dermed ble det en dobbel effekt, sier administrerende direktør i Aramturjonsson, Kjell Bernt Kalland. Foto: Johnny Almvang
- Panikken tok oss i mars, og vi forflyttet oss på hjemmekontor. Vi var redde for det meste, alt fra byggeplasser som ble stengt til leverandører som ikke maktet å levere sine produkter til oss.

Av Odd Borgestrand

Slik karakteriserer administrerende direktør i Armaturjonsson AS, Kjell Bernt Kalland, situasjonen da Norge ble stengt ned.

- Vi vet jo at Norge har 70.000 fremmedarbeidere innen bygg og anlegg, og dersom de ikke kunne komme tilbake til jobb etter utenlandsreise ville situasjonen bli svært alvorlig. Vi hadde tett kontakt med kunder og leverandører for å utveksle informasjon, og vi forberedte oss på omfattende permisjoner. Disse planene ble hele tiden skjøvet fram i tid, uke for uke. Så viste det seg at omsetningen vår økte ganske dramatisk. Entreprenører og rørleggere bygget lager og forbrukerne senket også skuldrene og tok inn håndverkere i sine hjem. Leveransene fra våre leverandører i Italia ble sikret fordi vi kom inn under det som ble betegnet som leveranser av samfunnskritiske produkter, sier Kalland.

- Vi hadde allerede et godt lager på hjemmebane og dermed oppsto det ingen forsinkelser i våre leveranser, selv om lagrene etter hvert gikk ganske så tomme. Situasjonen ble dermed helt motsatt av vi hadde fryktet. Den største utfordringen ble valutasituasjonen, med skyhøye sveitserfranc- og eurokurser. Den situasjonen startet før pandemien, siden krona hovedsakelig påvirkes av oljeprisen. Dermed ble det en dobbel effekt, sier Kalland, som bekrefter at selskapet har opplevd en solid vekst ut over prisveksten, noe som selvsagt innebærer at han er godt fornøyd.

Kalland ser mørke skyer i horisonten når han skal gi signaler om situasjonen for 2021.

- Jeg tror det kan bli noen prosjekter som skyves fram i tid eller blir lagt på is. Vi er imidlertid optimister av natur og planlegger ikke for nedgang i omsetningen. For å være realist kan jeg heller si at vi ikke forventer noen stor økning i 2021. Prognosesenteret venter en liten tilbakegang, men jeg velger å kalle det en markedsjustering, sier Kalland. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår