Videre vekst for GK i 2016

 
Videre vekst for GK i 2016
Omsetningen til GK Gruppen økte med 16,7 % til 5,5 milliarder kroner i 2016 sammenlignet med 2015.

Regnskapstallene til GK Gruppen for 2016 er klare. De viser kraftig vekst i omsetning og positivt resultat. Veksten skyltes særlig fremgang innen rør og elektro, og et meget tilfredsstillende resultat i Sverige.

Rørvirksomheten til GK Gruppen landet på ca. 1,2 milliarder kroner, hvorav Norge sto for ca. 800 millioner. Dette er en sterk forbedring fra året før. Elektrovirksomheten i Norge økte også solid til over en halv milliard.

Selskapet har vokst i antall ansatte og med flere nyetableringer. GK Gruppen er i dag representert med 52 kontorer i Norge, 24 kontorer i Sverige og 8 i Danmark.

- GK Gruppen fortsetter å vokse. Vi har etablert oss med flere fag på flere steder og ser at vi drar nytte av vår store lokale tilstedeværelse som er bygd opp over mange år, sier konsernsjef Jon Valen-Sendstad i GK Gruppen. I 2016 fikk over 500 nye ansatte. Når vi vet hvor hard konkurransen om kompetanse er i vår bransje, er dette svært hyggelig.

Resultatet før skatt ble på 90 millioner kroner.

- Resultatet kunne vært bedre, men vi må erkjenne at vekst koster. Vi mener likevel at vekst er rett prioritering. GK skal ha et komplett tilbud av tekniske tjenester i hele Skandinavia noe vi har lagt grunnlag for gjennom 2016, forsetter Valen-Sendstad. Aktivitetsnivået har vært historisk høyt. I tillegg til vekst i produksjonen har også ordreinngangen utviklet seg positivt. GK Gruppen hadde en ordreinngang i 2016 på 5,5 mrd. og produksjonsreserven mot 2017 er opprettholdt bl.a. gjennom tilslag på flere prestisjetunge kontrakter.

Soliditeten er sterk og selskapet kan vise til nok et år uten rentebærende gjeld.

- Vi har et godt eierskap med langsiktig perspektiv. Det understøtter strategien og åpner muligheter for videre utvikling. Vi satser sterkt på å utvikle nye konsepter og løsninger tilpasset det skandinaviske markedet, for både byggherrer og eiendomsbesitter, avslutter Valen-Sendstad.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår