Videreutvikler HYSS - Hybrid Solar System

 
Videreutvikler HYSS - Hybrid Solar SystemCapjon Park - Free Energy har levert de første HYSS - High Power til et av de mest innovative og framtidsrettede boligprosjektene i Norge - Verksbyen i Fredrikstad. Illustrasjon: Arca Nova Utvikling AS
Nå lanserer Free Energy en serie varmepumper for større bygg (High Power) for varme- og kjølebehov opp til 600 kW.

- HYSS - High Power omfatter fire størrelser av inverterstyrte væske-til-vann varmepumper som, likt modellene for boliger, kan kompletteres med solvarme og dermed oppnå dobbelt så høy varmefaktor som en konvensjonell bergvarmepumpe, skriver Free Energy i en pressemelding.

Med HYSS-systemets smarte styring av solvarmen utnyttes hele temperaturskalaen fra solfangerne. Den nye serien HYSS-varmepumper oppnår dermed markedets høyeste SCOP-Combi (varme og varmtvann) i området 5-7.

HYSS - High Power varmepumper er alltid «solar-ready» og turtallsregulerte. Serien tilbys i fire effektområder: 5-22 kW, 12-40 kW, 15-70 kW og 25-100 kW. Ved kaskadekobling av enhetene kan man dekke effektbehov opptil 600 kW. Varmepumpene er utstyrt med supervisor og HYSS-systemets unike brukergrensesnitt med online overvåking og kontroll. Programvaren oppdateres automatisk uten ekstra kostnad.

Varmepumpene gir i tillegg til varme og varmtvann (opptil 70°C), leverer varmepumpene både aktiv- og passiv kjøling. ModBus og HYSS Flexibel er mulige tilvalg.

Free Energy har levert de første HYSS - High Power varmepumpene til et av de mest innovative og framtidsrettede boligprosjektene i Norge. I den nye bydelen Verksbyen i Fredrikstad skal boligutvikleren Arva Nova bygge 1 500 boliger de kommende årene. Samtlige boliger skal bygges som null- og plussenergibygg basert på det gyldne triangel: Solvarme - Bergvarme-pumpe - Solceller. Resultatet blir svært lave energikostnader og minimale klimapåvirkninger.

Les mer om prosjektet på https://www.arcanova.no/future-living

- HYSS - High Power er godt mottatt også i Sverige. Store boligprosjekt er under utvikling i samarbeid med et av Sveriges største byggefirma. I Europa forøvrig pågår et samarbeid med en stor energiaktør om leveranser av HYSS - High Power varmepumper, heter det avslutningsvis i presemeldingen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår