Videreutvikler HYSS - Hybrid Solar System

 
Videreutvikler HYSS - Hybrid Solar SystemCapjon Park - Free Energy har levert de første HYSS - High Power til et av de mest innovative og framtidsrettede boligprosjektene i Norge - Verksbyen i Fredrikstad. Illustrasjon: Arca Nova Utvikling AS
Nå lanserer Free Energy en serie varmepumper for større bygg (High Power) for varme- og kjølebehov opp til 600 kW.

- HYSS - High Power omfatter fire størrelser av inverterstyrte væske-til-vann varmepumper som, likt modellene for boliger, kan kompletteres med solvarme og dermed oppnå dobbelt så høy varmefaktor som en konvensjonell bergvarmepumpe, skriver Free Energy i en pressemelding.

Med HYSS-systemets smarte styring av solvarmen utnyttes hele temperaturskalaen fra solfangerne. Den nye serien HYSS-varmepumper oppnår dermed markedets høyeste SCOP-Combi (varme og varmtvann) i området 5-7.

HYSS - High Power varmepumper er alltid «solar-ready» og turtallsregulerte. Serien tilbys i fire effektområder: 5-22 kW, 12-40 kW, 15-70 kW og 25-100 kW. Ved kaskadekobling av enhetene kan man dekke effektbehov opptil 600 kW. Varmepumpene er utstyrt med supervisor og HYSS-systemets unike brukergrensesnitt med online overvåking og kontroll. Programvaren oppdateres automatisk uten ekstra kostnad.

Varmepumpene gir i tillegg til varme og varmtvann (opptil 70°C), leverer varmepumpene både aktiv- og passiv kjøling. ModBus og HYSS Flexibel er mulige tilvalg.

Free Energy har levert de første HYSS - High Power varmepumpene til et av de mest innovative og framtidsrettede boligprosjektene i Norge. I den nye bydelen Verksbyen i Fredrikstad skal boligutvikleren Arva Nova bygge 1 500 boliger de kommende årene. Samtlige boliger skal bygges som null- og plussenergibygg basert på det gyldne triangel: Solvarme - Bergvarme-pumpe - Solceller. Resultatet blir svært lave energikostnader og minimale klimapåvirkninger.

Les mer om prosjektet på https://www.arcanova.no/future-living

- HYSS - High Power er godt mottatt også i Sverige. Store boligprosjekt er under utvikling i samarbeid med et av Sveriges største byggefirma. I Europa forøvrig pågår et samarbeid med en stor energiaktør om leveranser av HYSS - High Power varmepumper, heter det avslutningsvis i presemeldingen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår