Vil bruke VR i gjennomføringen

 
Vil bruke VR i gjennomføringenTysnes skule Multiconsult er rådgjevar ved riving og bygging av eit bygg for mellomtrinn ved Tysnes skule. (Foto: Multiconsult).
Leigland Bygg har fått totalentreprisekontrakt på riving og bygging av nytt bygg ved Tysnes skole. Multiconsult, som er valgt som totalrådgiver, vil bruke Virtual Reality i gjennomføringen.

I prosjektet vil visualisering gjennom Virtual Reality-rommet på Stord bli brukt aktivt til å gjennomføre fagvise modellgjennomganger og tverrfaglige kollisjonskontroller.

Alle prosjekteringsmøtene vil bli gjennomført på Stord for å ivareta ambisjonen om grønn gjennomføring av prosjektet, sier Steinar Kjerpeseth, seksjonsleder i Multiconsult på Stord i en pressemelding.

Reduksjon av unødvendige reiser er et av flere bidrag til grønn gjennomføring.

Stord-kontoret bygde VR-rommet i 2018, og har så langt gjort mange gode erfaringer knyttet til at de  får luket ut feil og mangler med bruk av VR i prosjektering.

Prosjekt passer godt

Prosjektet på Tysnes skole i Vestland fylke går ut på å rive eksisterende bygg for mellomtrinnet og gymnastikksal, bygge nytt mellomtrinn på ca. 2100 kvadratmeter og bygge om ca. 250 kvadratmeter i eksisterende bygg. Prosjektet har miljømål om å oppnå energikarakter A, og det skal bygges et flott utomhusområde. Heile totalentreprisekontrakten har en verdi på om lag 70 millioner kroner for Leigland Bygg.

- Prosjektet på Tysnes skole passer godt inn i Multiconsult sin prosjektportefølje. Virksomheten blir totalrådgiver og skal prosjektere alle fagområdene fra kontoret på Stord. Fordelen med å samle alle rådgiverfag i ett firma er færre grensesnitt og ansvarsforhold. Kommunikasjon og samhandling mellom fagområda blir enklere med alle prosjektmedarbeiderne samlet i samme lokale. Men digital samhandling åpner også for å kunne utnytte ressurser fra andre deler av Multiconsult, sier Steinar Kjerpeseth, seksjonsleder i Multiconsult på Stord.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår