Vil få ned energibruket i byggene

 
Vil få ned energibruket i byggeneMøller Eiendom har et kontorbygg på Harbitz torg på Skøyen under oppføring i energiklasse A og i henhold til BREEAM «Excellent»
Møller Eiendom kom i dag med en fersk bærekraftsrapport. Der går det fram at selskapet vil ta steg for å gjøre sine eiendommer enda mer energieffektive og grønne – og det er fra et nivå som allerede er langt bedre gjennomsnittet.

- Møller Eiendom skal arbeide systematisk for å minimere unødvendig energibruk, utslipp og sløsing med energi, heter det i en uttalelse fra adm. dir. Andreas Jul Røsjø i Møller Eiendom i en pressemelding.

I rapporten fremgår det at energiforbruket i heleide eiendommer ligger på mellom 30 og 60 prosent lavere enn det som fremgår av tilsvarende byggkategorier i ENOVAs byggstatsitikk for 2017. Det må merkes at kun 69% av selskapets bygg har løpende energioppfølging ettersom det har tatt tid å innføre dette på nye prosjekter som har kommet inn i porteføljen de senere årene, fremgår det av rapporten.

- Det er leietakers totale bokostnader, dvs. summen av leie, energikostnader og andre driftskostnader som til syvende og sist vil påvirke leietakers valg av lokale. Vi anser det som viktig å forsterke energiarbeidet som vi tror vil styrke våre konkurranseevne i markedet. Det er også sentralt i å redusere miljøbelastningen fra byggene, påpeker Røsjø.

Forvalter 6000 kvadratmeter solpaneler

Det fremgår også at selskapet pr i dag forvalter omlag 6000 kvadratmeter med solcelleanlegg – og det legges opp til at dette skal økes i årene som kommer.

- Vi har som mål å utnytte fornybare energikilder i våre prosjekter. Dette innebærer at vi skal søke å finne gode løsninger for å utnytte solenergi, geoenergi og spillvarme, avslutter Røsjø.

Andre mål selskapet har varslet:

  • Nye bygg skal som hovedregel være energiklasse A eller bedre
  • Øke dekningsgraden på elbillading til 15% av alle p-plasser innen 2021
  • Gjennomføre byggeplasser uten bruk av fossile brensler og drivstoff
  • Prøve ut nye teknologier for å gjøre byggeplasser 100% utslippsfrie.

Se lenke til Møller eiendoms bærekraftsrapport «bymiljø» her: https://www.mollereiendom.no/wp-content/uploads/2019/04/Miljorapport.pdf

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår