Vil få ned energibruket i byggene

 
Vil få ned energibruket i byggeneMøller Eiendom har et kontorbygg på Harbitz torg på Skøyen under oppføring i energiklasse A og i henhold til BREEAM «Excellent»
Møller Eiendom kom i dag med en fersk bærekraftsrapport. Der går det fram at selskapet vil ta steg for å gjøre sine eiendommer enda mer energieffektive og grønne – og det er fra et nivå som allerede er langt bedre gjennomsnittet.

- Møller Eiendom skal arbeide systematisk for å minimere unødvendig energibruk, utslipp og sløsing med energi, heter det i en uttalelse fra adm. dir. Andreas Jul Røsjø i Møller Eiendom i en pressemelding.

I rapporten fremgår det at energiforbruket i heleide eiendommer ligger på mellom 30 og 60 prosent lavere enn det som fremgår av tilsvarende byggkategorier i ENOVAs byggstatsitikk for 2017. Det må merkes at kun 69% av selskapets bygg har løpende energioppfølging ettersom det har tatt tid å innføre dette på nye prosjekter som har kommet inn i porteføljen de senere årene, fremgår det av rapporten.

- Det er leietakers totale bokostnader, dvs. summen av leie, energikostnader og andre driftskostnader som til syvende og sist vil påvirke leietakers valg av lokale. Vi anser det som viktig å forsterke energiarbeidet som vi tror vil styrke våre konkurranseevne i markedet. Det er også sentralt i å redusere miljøbelastningen fra byggene, påpeker Røsjø.

Forvalter 6000 kvadratmeter solpaneler

Det fremgår også at selskapet pr i dag forvalter omlag 6000 kvadratmeter med solcelleanlegg – og det legges opp til at dette skal økes i årene som kommer.

- Vi har som mål å utnytte fornybare energikilder i våre prosjekter. Dette innebærer at vi skal søke å finne gode løsninger for å utnytte solenergi, geoenergi og spillvarme, avslutter Røsjø.

Andre mål selskapet har varslet:

  • Nye bygg skal som hovedregel være energiklasse A eller bedre
  • Øke dekningsgraden på elbillading til 15% av alle p-plasser innen 2021
  • Gjennomføre byggeplasser uten bruk av fossile brensler og drivstoff
  • Prøve ut nye teknologier for å gjøre byggeplasser 100% utslippsfrie.

Se lenke til Møller eiendoms bærekraftsrapport «bymiljø» her: https://www.mollereiendom.no/wp-content/uploads/2019/04/Miljorapport.pdf

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår