VITEK blir Nordens nest største rørfornyer

 
VITEK blir Nordens nest største rørfornyerBildet: Fra venstre: Dan Schoenekase (Advokat Aegion), Johannes Smit (Controller Insituform), Helle Meyer Jensen (Kontorsjef Insituform), Lars Møller (Påtroppende Direktør VITEK Danmark), Geir Amland (Styreleder Vitek), Stein Lønne (Styremedlem Tertnes Holding), CC Sibbern (Daglig leder Vitek)
- VITEK får et fantastisk løft gjennom etableringen av VITEK Danmark, sier styreleder i JOJ Tertnes Holding, Jan Olav Jørgensen.

Den danske satsingen skjer gjennom at VITEK sin norske eier, Tertnes Holding, kjøper opp utstyr og produksjonsfabrikk fra selskapet Insituform sin rørfornyingsvirksomhet i Danmark.

Satsningen innebærer at VITEK kan levere sine tjenester og produkter i Norge, Danmark, Sverige, Finland og Island. Samtidig vil VITEK i Norge få utstyr for store dimensjoner og dermed øke sin slagkraft og kapasitet for å betjene det offentlige markedet.

–  Vi har knyttet til oss en rekke erfarne medarbeidere som kan rørfornying og vil derfor være i god drift fra start. Denne satsingen er bra for det nordiske markedet, for våre bransjekollegaer og i tråd med vår langsiktige strategi mot det nordiske markedet, sier daglig leder i VITEK Carl Christian (CC) Sibbern i en pressemelding.

–  Med dette har VITEK tatt et langt skritt videre i sin satsning i Norden. VITEK familien vokser og vil bli en betydelig aktør i det nordiske markedet, sier Jan Olav Jørgensen. - Vi ser også frem til videre samarbeid med Insituform, som er verdens største produsent av foringer, og som har et sterkt fokus på miljøvennlige produkter, legger han til.

Styrket VITEK og styrket leverandørmarked
CC Sibbern mener at dette vil styrke VITEK sin posisjon i markedet, leverandørnettverket og i bransjefora.  Han mener at dette vil være gunstig for de offentlige kundene, som vil få et mer velfungerende leverandørmarked.

– Sammen vil VITEK i Norge og Danmark kunne tilby VA-markedet i Norden mye mer, både når det gjelder kapasitet, kvalitet og kunnskap. Til sammen har vi en bred portefølje av ressurser, kompetanse, verktøy og produkter.

NoDig-pioner
VITEK har inngått avtale med Insituform sin eier, Aegion, om bruk og salg av Insituform sine produkter i Norden. Insituform var de første i verden med rørfornying. VITEK bærer nå en god tradisjon videre.
– Tradisjonelt har Insituform levert utstyr, materiell og kompetanse på større dimensjoner og har stor erfaring fra offentlige prosjekter. VITEK har på sin side kompetanse på mindre dimensjoner, som rørfornying innomhus og andre private prosjekter, sier CC Sibbern.

Dansk tilstedeværelse
VITEK har hovedkontor i Bergen, med avdelingskontor i Moss. I Danmark blir hovedkontoret i Karlslunde utenfor København og med produksjonsanlegg i Nykøping.

– I Danmark er markedet godt kjent med gravefrie-metoder, som ofte blir sett på som et førstevalg. Derfor ligger også Danmark foran på alle fronter innenfor gravefrie-metoder, både når det gjelder bestillerkompetanse og utførelse. VA-markedet er i sterk vekst og vi opplever at bestillerkompetansen hos de store kundene har økt betraktelig de senere år. Nå gleder vi oss til å rørfornye Norden, sier Lars Møller, påtroppende direktør i VITEK Danmark.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår