VVS-bransjen på plass i Frankfurt

 
VVS-bransjen på plass i FrankfurtISH i Frankfurt er messa der nye produkter i VVS-bransjen blir ekstra verdsatt. Her fra utdelingen av Design Plus-prisene i 2017. Foto: Odd Borgestrand
ISH 2019: Det kan gå mot tidenes største ISH-messe i Frankfurt. Da utstillingen åpnet i formiddag sto 2532 utstillere fra 57 land klar til å presentere sine produkter, tjenester og innovasjoner. Totalt 275 000 kvadratmeter utstillingsplass er også ny rekord.

Av Odd Borgestrand

Frankfurt

Selv om Tyskland stiller med nærmere 900 utstillere markerer ISH seg som en sterk internasjonal messe med drøyt 1600 utstillere fra de øvrige 56 landene som deltar. Eneste utstiller som er registrert under «norsk flagg» i år er Oso Hotwater AS, men det blir likevel mye norsk i Frankfurt denne uka. En rekke delegasjoner fra grossister, entreprenører, arkitekter, VVS-kjeder og frittstående importører er allerede på plass. Norske representanter for internasjonale selskaper er selvfølgelig også her.

Antallet besøkende ved forrige messe ble totalt 198.810, og det er ventet at ISH denne gang vil passere godt over 200.000 besøkende fram til fredag. Det vil gjøre ISH til verdens største messe for varme, ventilasjon og sanitærteknikk, VVS.

En innovasjonsdriver

Statssekretæren for energi og økonomi, Thomas Bareiß, energi- og boligministeren i delstaten Hessen, Tarek Al-Wazir, og administrerende direktør i Frankfurt Messe, Wolfgang Marzin, sto sammen med flere andre offisielle personer for åpningen av årets messe.

De understreket alle betydningen av ISH både økonomisk og ikke minst miljømessig.

- ISH er en innovasjonsdriver for internasjonal VVS og byggsektor. Ved å bruke banebrytende byggteknologi er ISH en viktig bidragsyter for en bærekraftig framtid der effektivitet og bekvemmelighet også er fokusområder. Bransjen står overfor mange utfordringer når det gjelder kompetanseheving. Viljen og evnen til å ta klimautfordringene på alvor gjennom produksjonseffektivisering og utvikling er absolutt tilstede i bransjen, sa messedirektøren Wolfgang Marzin, som ønsket Frankrike velkommen som årets partnerland.

Smart energi
av bygg, anlegg og VVS er blant hovedtemaene under årets ISH. Digitalisering krever utveksling av informasjon på tvers av de ulike sektorene.

I energi-sonen under ISH vil det blir presentert banebrytende teknologier for morgendagens "smarte" byggeteknikker. Her presenteres løsninger på utfordringene vi står overfor for å beskytte klimaet og naturressursene. I 2019 vil ISH Energi fokusere på blant annet digital oppvarmingsteknologi, innendørs luftkvalitet, IoT i bygningsautomatisering og oppvarming med tre.

Funksjonalitet og design
går hånd i hånd i ISH sin vann-sone. ISH fremstår i år som verdens største utstillingslokale for moderne baderoms-konsepter, og vil presentere de nyeste utviklingene og trender innen bærekraftige løsninger innen sanitær, inkludert det messen betegner som nyskapende bad-design.

I år blir det ekstra fokus på intelligente vannstyringssystemer og baderomsinnretninger for  terapeutiske bad.  Bare i Tyskland er det nærmere tre millioner mennesker som har behov for spesielt tilrettelagt baderomsinnredning.

Drikkevannshygiene kommer også høyt opp på agendaen under årets ISH. Her er det flere norske aktører i bransjen som mener Norge er for dårlig rustet til å håndtere god hygiene inne i bygninger.

Folkehelseinstituttet publiserte en egen rapport om vannforsyning og helse i 2017, en rapport som viser seg å være meget aktuell.

En bransje i vekst

VVS-bransjen i Europa er en bransje i vekst. Industri, grossister og installasjonsselskaper bare i Tyskland oppnådd samlede inntekter på rundt 600 milliarder kroner, og det betyr at behovet for medarbeidere med relevant kompetanse er stort.

Det legges opp til en rekke ulike seminarer og foredrag under årets ISH, noe som gir besøkende muligheten for utvidet kunnskap i tillegg til relasjonsbygging, mener arrangørene.

I år blir det en egen avdeling som dekker alle aspekter innen opplæring og videreutdanning. Det blir fem ulike arrangementer med fokus på rekruttering til VVS- bransjen.

VVS aktuelt vil være tilstede under ISH fram til torsdag ettermiddag.

For reportasjetips under ISH, kontakt gjerne vår frilansjournalist Odd Borgestrand på epost: odd@borgestrand.no eller SMS +47 90 62 00 28

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 
 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår