VVS Norge tilpasser seg nye smitteverntiltak

 
VVS Norge tilpasser seg nye smitteverntiltakThorbjørn Theie, administrerende direktør i VVS Norge.
Skjerpede smittevernstiltak i Oslo kommune påvirker en rekke medlemsbedrifter i VVS Norge. De tilpasser seg situasjonen best mulig, og deler erfaringer med bedrifter i andre deler av landet som kan stå foran lignende nedstengninger.

Søndag kveld offentliggjorde Oslo kommune nye og strengere smitteverntiltak. VVS-bransjen i kommunen påvirkes blant annet ved at alle butikker må holdes stengt, med unntak av dagligvarer, apotek og vinmonopol. Videre skjerpes retningslinjene for å hindre smitteutbrudd på byggeplasser.

- Det var kjedelige nyheter, men ikke uventet med tanke på smitteutviklingen de siste dagene. Vi har vært opptatt av å få informasjon ut til våre medlemsbedrifter og være tilgjengelig for å bistå dem med forståelsen av nye retningslinjer. De aller fleste medlemsbedrifter med butikk har allerede gode ordninger for netthandel, pick-up av varer eller hjemmelevering, og tilsvarende er smittevernstiltakene godt innarbeidet på større byggeprosjekt. Og vi håper vi unngår å se en oppblomstring av ny smitte, sier Thorbjørn Theie, administrerende direktør i VVS Norge, i en pressemelding.

I tillegg til Oslo kommune ventes innføringen av strengere smittevernstiltak også andre steder i landet. 

- Vi må forberede oss på at nabokommuner til Oslo innfører tiltak som begrenser reising over kommunegrensene. Samtidig ser vi at det varsles om urovekkende utvikling i blant annet Moss, Bodø og Kristiansand. Vi er derfor opptatt av å dele erfaringer på tvers av medlemsbedriftene slik at vi håndterer den krevende situasjonen best mulig i fellesskap. Sånn sett drar vi nytte av å være en stor organisasjon med tilstedeværelse over hele landet, sier Theie. 

Dette er de nye tiltakene i Oslo:

  • Alle serveringssteder må stenge, med unntak av for take-away.
  • Alle butikker må stenge, med unntak av butikker som er listet opp i den statlige unntakslisten, slik som dagligvarehandel, apoteker og vinmonopol.
  • Gallerier og kunstutsalg må stenge.
  • Organiserte fritidsaktiviteter utendørs for voksne over 20 år frarådes.
  • Utendørs arrangementer forbys, med de samme unntakene som innendørsarrangementer, det vil si bisettelser og begravelser, vielser, dåp og liknende ritualer, kamper, konkurranser og forestillinger med profesjonelle deltakere uten tilskuere og digitale arrangementer, med maksimalt fem personer til stede, i tillegg til nødvendig produksjonspersonell.
  • Det innføres rødt nivå i voksenopplæringa og i videregående skole fra mandag 1. mars. Ingen elever skal møte opp på skolen i morgen eller tirsdag. Elevene skal ha digital undervisning eller undervisningsfri. Fra og med onsdag skal alle skoler drives i en kombinasjon mellom fysisk oppmøte og digital undervisning. Byrådet tar på å innføre massetesting av elever med spyttprøver fra 8. mars, og økt testing av alle lærere.
  • For å få kontroll med smitte på byggeplasser innfører Oslo kommune egne forskriftsfestede regler med klare regler for smittevern på byggeplasser. Forsettlig eller grovt uaktsom overtredelse av smittevernregler på byggeplasser skal kunne straffes med fengsel i inntil 6 måneder. De nye reglene vil bli kombinert med en målrettet og forsterket testing på byggeplasser.
  • I tillegg anbefaler byrådet folk å unngå private sammenkomster og besøk i private hjem, med unntak av enslige og barn og ungdom i samme kohort.
  • I tillegg til innstrammingene i smitteverntiltak vil kommunen styrke arbeidet med testing og smittesporing. Både rettet mot barn og unge, og i befolkningen generelt.
comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår