VVS-relatert rehabilitering

 
VVS-relatert rehabiliteringIllustrasjonsbilde: Getty Images
Byggfakta har mange VVS-bedrifter som er interessert i våre rapporter og tall. Rapporten om rehabilitering, som nå ligger ute på Byggfakta sine nettsider, har derfor en egen del viet til VVS-rehabilitering.

Av Pål Engeseth

Totalt 9328 rehabiliteringsprosjekter ble igangsatt i 2020, hvor gjennomsnittsprosjektet hadde en totalverdi på 26.6 millioner kroner.

Av disse rehabiliteringsprosjektene er en del prosjekter av mer generell karakter, og vil omfatte alle bransjer. Andre er spesifikke på enkelte materialområder. De generelle rehabiliteringsprosjektene vil være belyst under den første del av Byggfakta-rapporten.

VVS-del

Rapportens siste del omhandler de 719 prosjektene, igangsatt i 2020, som dekker VVS-segmentet. Dette gjelder: div. Isolering, div. varme, elkjele, enøktiltak, fjernvarmeanlegg, gulvvarme, el., hvitevarer, kjøkken, isolering ikke bestemt, kjøkkeninnredning, klimaanlegg, oppvask/vaskemaskiner, panelovner, pumpestasjon, radiator, vann, rørfornying, sanitæranlegg/baderomsutstyr, solfanger (varme), sprinkelanlegg, vann- og avløpsledning, vannbåren varme, varmepumpe, varmesystem ikke bestemt, ventilasjon ikke bestemt, og ventilasjon m/varmegjenvinning.

Rapporten peker på at rehabiliteringsmarkedet utgjør 40 prosent av markedet i Byggfakta sin prosjektdatabase for 2020. Privatmarkedet for oppussing og rehabilitering er ikke omfattet av rapporten, siden Byggfakta ikke dekker dette markedet. Imidlertid er private prosjekter med, der disse omfatter rehabilitering av næringsbygg eller større boliger for utleie.

Prosjekttyper og verdier

Vi har i denne rapporten gått nærmere inn på kategori – og verdifordeling av rehabiliteringsprosjektene som er registrert i prosjektbasen vår. Den største andelen er kategorisert som ombyggingsprosjekter. Disse har en totalverdi på over kroner 134 milliarder kroner, og utgjør 54,2 prosent av totalverdien på registrert rehabiliteringsverdi.

Geografisk fordeling og kategori

Vi har også sett på de fylkesvise forskjellene i antall prosjekter, snittverdi og prosentandel av totalmarkedet innen VVS-rehabilitering. Oslo har flest prosjekter, størst verdi og klart størst prosentandel, med hele 41,8 prosent av verdien. Oslo har også rehabiliteringsprosjektene med størst gjennomsnittsverdi.
Av de litt over 54 milliardene kronene som er registrert innen VVS segmentet, innen rehabilitering, utgjør andelen kontor/forretning 19,8 prosent. De andre kategoriene som oppnår to sifferet prosentandel av totalmarkedet, er helsevesen, skoler og boligkompleks.

Tabell: Prosjekttype, verdi og prosentandel

 

Tabell: Geografisk fordeling VVS-rehabiliteringsprosjekt

 

Tabell: Kategorier, verdi og prosentandel VVS-rehabiliteringsprosjekt

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår