VW Caddy på naturgass og med DSG

 
VW Caddy på naturgass og med DSG
Nye Caddy TGI Bluemotion fra Volkswagen Nyttekjøretøy har sin verdenspremiere på den kommende bilutstillingen i Geneve. Bilen er den første i sitt segment med en drivlinje på naturgass med DSG dobbel-klutch girkasse.

Nye Volkswagen Caddy TGI Bluemotion er en familie- og varebil som kjører på enten CNG eller biogass, og bilen tilbys også med en DSG dobbel-klutch girkasse, noe som gjør den unik i sitt segment. Bilen kan bestilles med kort akselavstand eller som en lengre Caddy Maxi.

Med et forbruk av naturgass på 4,1 kg eller 4,3 kg per 100 km (avhengig om man har kort akselavstand eller Caddy Maxi), kan Caddy oppnå en rekkevidde på 630 kilometer eller 860 kilometer i ren gassmodus. CO2-utslippet er på 112 g/km med kort akselavstand og 116 g/km i Caddy Maxi med sekstrinns manuell girkasse, og henholdsvis 123 g/km og 126 g/km med DSG (foreløpige tall).

Tankene er montert under gulvet
Nye Caddy TGI Bluemotion er utstyrt med høytrykkstanker spesielt utformet for å holde på den komprimerte naturgassen. Disse tankene er montert under gulvet, noe som innebærer at lasterommet forblir like stort - opp til 3200 liter i Caddy og opp til 4130 liter i Caddy Maxi. Modellene er også utstyrt med en 13 liters bensintank. Stålgasstankene er fylt med CNG komprimert til mer enn 200 bar. De fire stasjonære tankene inneholder 26 kg naturgass i Caddy og 37 kg i Caddy Maxi.

Gasstankene driver en 1,4 liters TGI-motor som oppfyller de nye utslippskravene EU6. Motoren er basert på en ny TSI bensinenhet som ble modifisert slik at bilen kunne kjøres på komprimert naturgass. Noe av det som er modifisert er topplokk, stempler og ventiler. Utviklere har også gjort tilpasninger i motorkontrollen, katalysatoren og turboen.

Maksimalt dreiemoment er på 200 Newtonmeter (Nm) mellom 1500 og 3500 o/min. Motoren oppnår en maksimal effekt på 110 hk mellom 4800 og 6000 o/min. Toppfarten er på 174 km/t med manuell girkasse og 172 km/t med DSG.

Normalt sett bruker Caddy TGI Bluemotion blyfri bensin kun for å starte motoren eller når temperaturen er kaldere enn minus ti grader. Men bensinen kan også brukes som reserve hvis ingen av de rundt 4200 CNG fyllestasjonene i Europa skulle være i umiddelbar nærhet

Produksjon av Nye Caddy TGI Bluemotion starter i juni og kommer i butikkene til sommeren. Caddy varebil med TGI Bluemotion starter fra ca. kr. 255.000,- inkl mva.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår