VW presenterer handlingsplan

 
VW presenterer handlingsplanTerje Male administrerende direktør Harald A. Møller AS
Volkswagen AG presenterer handlingsplan for oppgradering av dieselbiler med EA 189-motorer.

• Det samlede antallet berørte modeller i Norge er klarlagt
• I Norge er biler av merket Volkswagen berørt med 77.580 biler, Audi 27.649, SKODA 19.947 og Volkswagen Nyttekjøretøy med 21.963 biler
• Det utarbeides tekniske løsninger som presenteres for tyske myndigheter allerede i oktober måned
• Oppgraderingen vil begynne så snart godkjennelsen foreligger fra tyske myndigheter
• Alle berørte kunder vil bli informert individuelt

Volkswagen AG presenterer nå handlingsplan for utbedring av de aktuelle dieselbilene. Det samlede antallet berørte biler er identifisert og parallelt er det utarbeidet en plan for oppgradering.

En intern undersøkelse hos Volkswagen AG har vist at det i Norge er registrert 147.139 berørte biler. Disse bilene av merkene Volkswagen, Audi, SKODA og Volkswagen Nyttekjøretøy fra bestemte produksjonsår og modeller er utelukkende utstyrt med dieselmotorer av typen EA 189. Bilene er teknisk sett sikre og kan brukes som vanlig. Nye biler etter EU6-norm, samt alle dieselmotorer som ikke er basert på EA189, er ikke berørt.

Med den handlingsplanen som nå fremlegges vil de berørte kundene i løpet av noen uker som et første skritt bli informert individuelt om at deres bil er berørt og at det kan være nødvendig med en oppgradering. Handlingsplanen omfatter også at Volkswagen og konsernets øvrige merker allerede i oktober vil presentere tekniske løsninger for tyske myndigheter. Når tyske myndigheter har godkjent de tekniske løsningene vil disse bli klargjort for implementering innenfor hele EØS-området.

Deretter vil våre kunder bli informert om den tekniske løsningen for oppgradering av deres bil, og kan så avtale tid hos sitt merkeverksted dersom dette skulle vise seg å være nødvendig.

Våre merkers nettsider vil oppdateres med aktuell informasjon etter hvert som vi får mer kunnskap om oppgraderingstiltakene.
-Vi er svært lei oss for den situasjonen som er oppstått, og vil gjøre alt som står i vår makt for å gjennomføre nødvendige oppgraderinger så effektivt som mulig. Volkswagen AG har forsikret oss om at kundene ikke skal bli skadelidende og vi skal sammen med våre forhandlere gjøre alt vi kan for å gjenvinne kundenes tillit, sier administrerende direktør Terje Male i den norske importøren Harald A. Møller AS.
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår