VW setter ny sikkerhetsstandard

 
VW setter ny sikkerhetsstandardBildet: VW Transporter T6
Volkswagen Nyttekjøretøy har satt en ny sikkerhetsstandard i varebilmarkedet.

Volkswagen Nyttekjøretøy har alltid vært tidlig ute med å legge viktig sikkerhetsutstyr som standard på sine biler.  På den nye Transporter og Caddy blir det standard med:

Front Assist
Systemet har en radarsensor som overvåker avstanden til forankjørende bil inntil 160 km/t og bidrar til å redusere bremselengden. Front Assist reagerer på kritiske nær-situasjoner i to trinn:
1. Man blir varslet via akustisk lydsignal
2. Man blir varslet akustisk og visuelt i instrumentpanel+ at bremseklossene legger seg inntil skivene og den hydrauliske bremseassistenten settes i beredskap.
Begynner enda ikke føreren og reagere ved å betjene bremsene, vil bremsesystemet gi et kraftig "rykk" i bilen. Starter da sjåføren nedbremsingen vil full bremseeffekt være tilstede med en gang, uavhengig av pedaltrykk.

City Nødbrems
Dersom føreren overser en hindring, bremser City-nødbremsfunksjonen automatisk og reduserer kollisjonshastigheten. I beste fall kan kollisjoner unngås helt.
Systemet er aktivt mellom 5 og 30 km/t og kan bremse bilen ned til den stopper (i kritiske kollisjonssituasjoner uten førerreaksjon inntil 15 km/t).

Multikollisjonsbrems
22 % av alle ulykker med personskade er multikollisjoner.
Med Multikollisjonsbrems kan følgekollisjoner forhindres. Systemet aktiveres når kollisjonsputene løser ut og aktiverer bremsene. Bilen blir gradvis nedbremset til 10 km/t. Føreren kan når som helst ta over kontrollen av kjøretøyet

Tretthetsvarsler
Tretthetsvarsleren varsler føreren med optiske og akustiske signaler, når kjørestilen (f. eks. Rykkvise rattbevegelser) tyder på at sjåføren er trøtt.

Thorax side/hode airbags
Thorax side/hodeairbag er nå standard på fører- og passasjerplass, og fører til maksimal beskyttelse om uhellet er ute.

På Caddy personbiler blir også kollisjonsgardin for passasjerrommet standard. Denne dekker passasjerene i første seterad i passasjerrommet.

Bluetooth telefontilkobling
Bluetooth telefontilkobling kobles opp via bluetooth og bruker høyttaleren i bilen slik at man får handsfree i bilen. Dette øker sikkerheten ytterligere.

- Vi har valgt å innføre dette som standard, da varebilsjåføren skal ha samme sikkerhetsutstyr som man forventer i en personbil, sier Håkon R. Fergestad, direktør Volkswagen Nyttekjøretøy.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår